Анализ на състоянието на кожата онлайн? Възможно е

| от MamaMia |


Няма нищо по-хубаво от това да разполагаме с достатъчно време, за да наваксаме с най-новите хитови филми от последните месеци, както и с някой и друг концерт на любим изпълнител.

Новият ни най-обичан домашен ритуал включва да се разположим удобно пред екрана, след което да си пуснем „Имало едно време в Холивуд“ или някое изпълнение на Били Айлиш и удоволствието е пълно.

Докато гледаме обаче съвършената кожа на Марго Роби и порцелановото лице на Били, няма как да не се замислим и за състоянието на нашата собствена кожа.

Щеше да е чудесно да можем да се консултираме с дерматолог от комфорта на дома си, докато седим сгушени на дивана или настанени в любимото си кресло, нали така? Е, страхотната новина е, че това вече е напълно възможно. La Roche-Posay създава едно хитро мобилно приложение на базата на изкуствен интелект, което ви дава достъп до експертен анализ за състоянието на кожата ви, без да напускате комфортното си местенце у дома.

768x

Запознайте се със Spotscan*, анализатор за кожа, предразположена към акне. Тук изкуственият интелект идва на помощ в борбата с несъвършенствата по кожата и ви води уверено по пътя към кожа като на истинска звезда, по която всички фенове въздишат.

И понеже идеята на La Roche-Posay е за наистина лесен и в същото време компетентен анализ на кожата ви, всичко в Spotscan става през браузъра на мобилния ви телефон с няколко клика от bg.spotscan.com. За времето, за което ще си направите още една чаша ароматен чай или кафе, ще получите експертна информация за кожата си.

Трябва ви само смартфонът ви и браузърът, с който традиционно работите, а използването на Spotscan е леко и интуитивно. След като отворите сайта, просто си правите три селфита – анфас, ляв и десен профил, като се уверите, че светлината е добра. Да, следването на стъпките, през които Spotscan води, е забавно и увлекателно почти като детска игра.

След като изкуственият интелект анализира снимките, той ще определи несъвършенствата по кожата ви по скала от 0 до 4+.

Целта на La Roche-Posay обаче не е само да идентифицирате кожни проблеми като черни точки и акне, но и да получите ценни и съобразени лично с вас напътствия за състоянието на кожата на лицето ви и как оттук нататък да работите за неговото видимо подобряване.

768x (1)

Затова Spotscan не само ще ви подскаже какви кожни несъвършенства открива, но и ще ви упъти към точно определени продукти от серията Effaclar на La Roche-Posay, с които да се преборите с неприятности като акнетичната кожа, неравния тен и черните точки – все неща, които ви делят от порцеланово лице като на холивудска знаменитост.

Така например ако приложението показва, че имате кожа, склонна към омазняване и разширени пори, то ще ви покаже и че в този случай е силно препоръчително да заложите на Effaclar себорегулиращ хидратант, който ще намали лъщенето и размера на порите, ще хидратира фино лицето ви, но в същото време ще придаде по-матов завършек за съвършен тен.

Spotscan ще ви насочи и как да заличите неравности и остатъчни белези и не се плаши дори и от това предизвикателство. Ако установи подобен проблем с вашата кожа, изкуственият интелект ще ви насочи към лек гел-крем със свежа текстура, който ще заглади недостатъците и ще ги накара да останат само лош спомен зад гърба ви.

След като вече знаем, че има такъв верен помощник в борбата с кожните проблеми, дори се съгласяваме да натиснем бутона за пауза на увлекателния филм, който сме си пуснали.

Вместо това сме вдъхновени да предприемем решителни стъпки към подобряването състоянието на кожата си. Бързичко отваряме през телефона си Spotscan, правим три скоростни селфита и сами се уверяваме, че с лекота можем да имаме перфектния тен на Били Айлиш или Марго Роби.

Просто трябва да следваме ходовете, през които приложението ни води и – воала!

*Резултатите, получени от тази услуга, не представляват медицинска диагноза. Този анализ не замества консултацията с дерматолог.