24 часа с Ирина Белчева

| от |


В съвместната рубрика наwebcafe.bgи ESTHEDERM „40 въпроса към…“ ви срещнахме с три прекрасни жени Деси Стоянова, Лилия Маравиля, и Белослава, днес ви представяме Ирина Белчева – маркетинг мениджър на Esthederm Bulgaria.
Тя обича екшъна, без да е екстремен тип. Романтична е, но не губи връзка с реалността. Любопитна към живота във всичките му аспекти и отворена за нови предизвикателства.

Ирина Белчева е маркетинг мениджър на Esthederm Bulgaria, преди това е била телевизионен водещ в Bulgaria On Air, PR експерт, дори говорител на служебно правителство. Каквото и да е попрището й, тя винаги носи в джоба си любовта към естетиката.

Сега в Esthederm първа се докосва до продуктите на френската марка, чийто създател лекар биолог Жан-Ноел Торел описва така – „Създавам грижа за кожата не за да правя жените красиви, а защото те са красиви“.

Прекараме един ден в компанията на Ирина, която ни показа женските си ритуали, любимите места в центъра на София, животът в офиса, и ни разкри философията за живота на 30 годишните. Няколко часа по-късно вече знаем, че предпочита вечеря на свещи пред полет с парапланер. Както и да сбъдва мечтите си, като например – да язди кон.

Irina

Ако трябва да избира между пица и рибай стек, ще се предпочете второто, но и това не е сигурно. Обича да подарява изненади – казва,че така подаряваш не просто вещ, а и емоция. Най-важното място в офиса за нея е терасата, където всеки ден в 16 часа с колегите си правят „фика“ – традиция в Швеция за пиене на кафе.

Зададохме й 24 въпроса – колкото са часовете в денонощието – за живота, Вселената и всичко останало.

1. Медии или реклама?

И медии, и реклама. Две половинки на едно цяло.

2. Политика или лайфстайл?

Сложен въпрос. Преди време бих казала категорично лайфстайл, но в последните години политиката ми стана безкрайно интересна. Когато напаснеш парченцата, тя е гимнастика за ума, вървейки по опънато над пропаст въже.

3. Как започваш деня – с новини или с музика?

Първо новини, а после, вървейки към офиса – музика.

Irina2

4. Какво харесваш в работата си?

Динамиката, естетиката, вниманието към детайла. Харесва ми, че помагам на жените да осъзнаят красотата си и да се наслаждават на живота пълноценно.

5. Ако можеше да промениш в козметичния бранш едно нещо, какво би било?

Бих забранила да се внушава идеята, че остаряването е порок. Няма нищо по-естествено от това да остаряваме и ми омръзна да говорим за anti age. Това е една от причините да работя с такова удоволствие, защото философията на Esthederm е подчинена на позитивизма към годините – наричаме я age management. За годините с любов.

6. Какво научи от французите?

Да пия хубаво розе на обяд, да почиствам кожата си редовно и да се наслаждавам на разходка под дъжда. И да обичам!

7. Какво мислиш за мейлите след работа?

Необходимо зло.

8. А за работните обяди?

Задължителни. Най-добрите идеи и проекти се реализират именно така.

9. Любима храна/кухня

Хубавата. Напоследък съм се запалила по тай фюжън – имам си любимо място, в което правят убийствено севиче от риба тон. Това ми е новото черно.

10. Любима поговорка?

Не е поговорка, а мисъл на Ницше – „Човек трябва да носи хаос в душата си, за да може да роди танцуваща звезда.“

11. Ценен съвет, който си получавала в труден момент?

Брой до 10. Понякога и до 100.

12. Черно или бяло?

Заедно. Любимата ми комбинация. И в живота е така – никога нищо не е само черно или само бяло.

13. Чат или разговор?

Според ситуацията. Разговорът поставя точка. Чатът оставя въпросителни.

14. Командировка или работа в офиса?

Командировки, работа в офис, срещи, презентации, обучения, семинари, събития – всичко! Влюбена съм в екшъна, даже май малко повече от необходимото.

15. Любим филм?

Мени се с времето – не мисля, че имам all time favourite. Голям фен съм на старите български филми и обожавам всичките на Тодор Колев. Мога да ги гледам постоянно!

16. Песен?

Според настроението. Тези дни съм на вълна „Here comes the rain again“ в изпълнение на Joss Stone. Обожавам и Melody Gardot, но тя е за по-меланхолични моменти.

17. Книгата, която ни препоръчваш?

„Човек на име Уве“ на Фредрик Бакман. История за добротата, която не се нуждае от лъскава опаковка и любовта, която не е просто романтичен жест.

18. Имаш ли спортна злоба?

Не. Злобата е присъща на хора, които се чувстват губещи. Аз искам да съм победител.

19. Продуктът на Esthederm, който би подарила на мъж?

Intensive Hyaluronic серум – лек, попива бързо, не остава мазен филм – мъжете много го харесват.

Irina3

20. Суетна ли си?

Да. Но не ми харесва суетата да бъде разглеждана като порок. Това е уважение към теб самия, към работата и към околните.

21. Първото нещо, което забелязваш в един човек?

Погледа – има хора, които те пронизват с очи. Истински вярвам, че душата на човек прозира през очите.

22. Какво искат 30 годишните? А 40?

30 годишните търсят любов. 40 годишните търсят любов. И 50 годишните това търсят. Макар да се опитват да ни вменят, че парите, властта, славата са новите ценности, винаги всички са търсили и ще търсят едно – любов. Никой не иска да бъде самотен.

23.Три неща, без които не можем това лятото?

Цял бански, доза лудост и олиото за тяло и коса на Esthederm. Ама защо само три?

24. Какво е последното нещо, което си направила за себе си?

Спрях да слагам спирачки на емоциите си и си купих розови маратонки. И много ми олекна.