За кого тъгува Брад Пит?

| от Хрис Караиванова |


Актьорът разкри детайли около развода и проблемите си за щатското списание GQ Style

Напоследък на Брад Пит се случиха наистина кофти неща в личен план.

Всички знаем, през септември миналата година мечтаната жена Анджелина Джоли най-изненадващо обяви, че иска развод и се изнесе, заедно с цялото войнство от деца, което двойката има. Джоли си тръгна, като остави Брад след 11 години съжителство под предлога, че го прави в името на семейството им, а слуховете ни дадоха информацията, че Бранджелина се разпада, защото Пит прекалява с пиенето и пушенето на трева.

Вчера, след повече от половин година, Брад Пит реши, че е готов да говори. Интервюто е за американското списание GQ Style, с журналиста Майкъл Патернити. Двамата мъже се срещат в къщата на Брад в Hollywood Hills, за да поговорят за развода, за проблема на Пит с алкохола и наркотиците, за това какво следва.

Още при срещата си с Брад Пит Патернити забелязва, че той е отслабнал.

Актьорът е с тениска и skinny дънки, които висят на тялото му, и прилича на онези бащи от Лос Анджелис, които са на детоксикация със сокове. От своя страна Пит посреща госта си, забърквайки му от модерния в момента японски зелен чай Матча и така брилянтно се вписва в ролята на човек, който дава възможност на организма да си почине.

От началото на интервюто обстановката лъха на спокойствие и баланс. Къщата е идеално конструирана и поддържана, велосипедите на децата са строени в градината. И въпреки възцарения ред, Патернити отбелязва, че Брад е първият, който е забелязал хаоса около и в себе си през последните месеци. Пит признава, че не е очаквал такъв развой на събитията, но те до някаква степен са предизвикани от самия него. Все пак, каквото и да се е случило, реалността е, че изведнъж той остава без жена и без деца, 53-годишен мъж, който трябва да намери начин да сглоби отново живота си.

Патернити ни разказва, че въпреки проблемите в личен план, Пит продължава да е успешен бранд. През ноември 2016 г. излиза филма „Съюзени“, където Брад си партнира с Марион Котийар.

Последната е спрягана за любовница на Пит и една от причините за раздялата на Бранджелина, но Марион през това време е бременна с второ дете от съпруга си и с големи усилия успява да разсее този слух. Междувременно, продуцентската компания на Брад, Plan B Entertainment, печели вече трети Оскар, този път за „Най-добър филм“ с „Лунна светлина“. Очаква се да видим Пит и с роля в сериал на Netflix този месец.

Въпреки успехите на Пит в професионален план, журналистът от GQ вижда събеседника си тъжен. След серия от въпроси за детството, ролите и персонажите, болката и музиката, Патернити стига до темата за развода на Брад. Самият той разказва, че обожава терапията и е опитал срещи с двама психолози, преди да попадне на подходящия. Брад също така вярва, че дори разводът да не се беше случил, той все пак е щял да попадне в личностната криза, в която сега се намира.

Брад Пит навлиза и в по-дълбоки води по време на разговора с GQ. Той разказва на Патернити, че не оприличава сегашната си ситуация с криза на средната възраст.

Не, това е по-скоро криза на собственото аз, когато актьорът е уморен от самия себе си. Това вече се е случвало няколко пъти в живота на Пит и всеки път е водело до промяна, която явно се е налагала и сега. Той е благодарен за нея, защото според него той винаги е разчитал на някакви субстанции, за да избегне чувствата си – алкохол или марихуана. Въпреки че Пит отказва тревата, когато се появяват децата, той продължава да пие и признава, че е прекалявал. В сегашно време той разказва, че най-после е взел чувствата си в ръце, а това е част от предизвикателството – трябва или да отречеш всички чувства, или да им отговориш и да пораснеш.

Относно тревата и алкохола, Брад Пит подхожда с чувство за хумор.

Той ни уверява, че е спрял и с двете, но все пак казва, че е пушил със Снууп Дог, че има винарска изба и би могъл да надпие руснак със собствената му водка. Това обаче е в миналото и днес той пие само боровинков сок и газирана вода, като полага големи усилия това да не му омръзне и да се върне към старите навици.

Брад Пит разкрива още нещо ново около себе си. Уединението и промените го тласкат да открие ново желание у себе си – да създава нещо с ръцете си. Така той открива глината, пластелина, дървото и днес ги изучава като материали, за да майстори всякакви предмети. Това го кара да бъде в нужното уединение, да мисли над нещата и да изразява чувствата си върху глината, независимо дали това са чувства на радост или на настъпващ хаос.

Сред големите позитиви, за които Брад разказва, е начинът, по който той и Анджелина са решили да се разделят.

И двамата са съгласни, че не искат да съсипят себе си и децата си в тежка и грозна съдебна битка. Там всичко ще опре до изневери, до оправдания, гняв, сълзи и скандали. Бившата двойка единодушно се е съгласила да си спести този обществен цирк и сама да се споразумее за това кой и кога ще се грижи за шестте им деца.

Какво следва за Брад оттук нататък? „Семейството е на първо място“, казва той.

„На смъртния си одър хората не говорят за това какво са спечелили или как са наградени. Говорят или за обичаните от тях хора, или за това, за което съжаляват. Казвам го като човек, който е позволил на работата си да го завладее. А децата са толкова чувствителни. Те абсорбират всичко. Имат нужда някой да държи ръката им и да им обяснява нещата. Имат нужда да ги изслушваме. Когато съм в онзи натоварен режим, аз не слушам. Искам да бъда по-добър в това отношение“.