„Спасители на плажа“ се завръща

| от Хрис Караиванова |


Скалата е новият Мич Бюканън

Приятели, задава се нещо обещаващо доста смях. Всички вие, прилежно зяпали култовия сериал „Спасители на плажа“, затаете дъх, защото премиерата на игралната версия идва на 26 май в САЩ. У нас екшън комедията е запланувана да излезе само седмица по-късно, на 2 юни, така че няма да чакате дълго, ако решите да се хвърлите с кило пуканки в киносалона.

Историята за спасителите в червени екипи, които продължават да тичат по плажа на забавен кадър, идва при нас благодарение на Paramount Pictures. Имаме големи надежди комедията да бъде наистина смешна, защото режисьорът й е Сет Гордън, човекът, който стои зад доста забавния „Шефове гадняри“. “Спасители на плажа“ 2017 ще събере отново актьорската двойка Дуейн Джонсън и Александра Дадарио, които си партнираха в „Сан Андреас“. Заедно с тях на предни позиции участва и Зак Ефрон, който според трейлъра на филма ще е доста неориентиран субект, смятащ че основната работа на спасителите е да предпазват хората от слънчеви изгаряния. Тази актьорска група е допълнена още от Кели Рорбах, Джон Бас, Илфенеш Хадера, Приянка Чопра и Ханибал Бърес.

Сюжетната линия на игралния „Спасители на плажа“ проследява до болка познатия ни отдаден на професията си Мич Бюканън, който по случайност се сработва с новака в екипа Мат Броуди, изигран от Зак Ефрон. Заедно те разкриват лош криминален замисъл, който заплашва бъдещето на залива. Въпросният залив не е в Малибу, Калифорния, защото снимките на филма този път са били в Южна Флорида.

Някои интересни факти, които се носят около римейка, твърдят че Памела Андерсън категорично е отказала да участва в игралната версия като Си Джей Паркър. Нейната героиня ще се изпълни от Кели Рорбах, а слуховете тръбят, че Джесика Симпсън също е участвала в кастинга. Александра Дадарио пък се е преборила с Нина Добрев и Ашли Бенсън за ролята на Самър, изиграна преди години от Никол Егърт. Лошият герой във филма е трябвало да бъде мъж, но когато на снимачната площадка се появява боливудската актриса Приянка Чопра, ролята и сценарият се променят и престъпникът в комедията става именно тя. Дуейн Джонсън пък е десетият професионален кечист, който работи за „Спасители на плажа“, но е и първият кечист, станал актьор, който не е канен да участва в сериала. За капак, имена като Джъстин Тимбърлейк и Джъстин Бийбър също са спрягани да имат роля в римейка.

Оригиналната ТВ поредица „Спасители на плажа“ започва излъчването си през 1989 г. по NBC. Първоначалният състав включва Дейвид Хаселхоф, Паркър Стивънсън, Шон Уедърли, Били Уорлок, Ерика Елениак, Питър Фелпс и други. Сериалът всъщност не пожъва никакъв успех и е спрян след само един сезон. Все пак, телевизията прави планове шоуто да тръгне отново и през 1991 г. то се завръща, за да остане на екран в продължение на десетилетие, дарявайки зрителите с участието и на знойните Памела Андерсън, Ясмин Блийт и Кармен Електра. Е, ако очаквате толкова изрязани бански костюми и в римейка тази година, ще останете разочаровани. Жените продължават да тичат по плажа, не се притеснявайте, но формите им са далеч по-скрити с цели бански и понякога дори дълъг ръкав.

Ако нямате търпение да се посмеете с новия римейк или ви стана носталгично за годините, прекарани пред телевизора, който ви показваше плажове, море и изваяни загорели тела, хвърлете поглед на нашата галерия и се успокойте с мисълта, че лятото идва.