Никога не съм преживявала #MeToo момент – Барбара Стрейзанд

| от MamaMia, по Variety |


„Никога не съм била използвана сексуално, нито съм имала #MeToo момент“ – каза Барбара Стрейзанд на церемония, по повод ежегодния PaleyFest, посветен на телевизионно творчество, в „Долби тиътър“ в петък. Тя беше помолена да коментира настоящия климат в Холивуд, след скандалите, които разтърсиха индустрията.

„Намираме се в странен момент от отношенията между мъжете и жените. Махалото се движи в едната или другата посока, но рано или късно, нещата ще се балансират“ – каза тя.

„Никога не съм била от онези хубавки момичета с техните сладки малки нослета. Може би затова. Не знам, нямам идея“ – поясни звездата.

Затова пък по нейни признания й се носела славата на „трудна“ и контролираща, тъй като настоявала да одобрява всички цитати и снимки от интервюта и репортажи. С времето тя започнала да се чувства по-удобно с надзираването на собствения си публичен образ и загърбила тревогите, които имала като млада.

„Не исках хората да ме наричат контролираща, каквато бях – казва тя. – Всеки, който притежава талант… иска да контролира работата си.“

На въпроса защо дълги години е избягвала публични и зяви и не е давала интервюта, тя си спомня своя изява от 1961, когато водещият я нарича „погълната от себе си“. По-късно, когато тя, а и нейни почитатели, му се обадила да протестират, той излъгал публиката, че тя е харесала шоуто.

„Накара ме да плача – спомня си тя. – „Защо си толкова обсебена от себе си?“ попита ме той. „А от кого другиго да съм обсебена? – попитах го. – Та аз съм на 19!“

През вечерта не липсваха и весели моменти, например Стрейзанд си спомня как, когато била млада и много искала да успее на Бродуей, никога не си оправяла леглото. „Трябва да направя нещо – мислела си тя. – Трябва да успея, за да мога да плащам на някого да оправя след мен.“

Барбара Стейзанд е певица, авторка на песни, актриса, сценаристка и режисьорка на филми за големия и телевизионния екран. През кариерата си, обхващаща 6 десетилетия, тя е носителка на две награди Оскар, десет Грами – сред които Грами за цялостен принос и Grammy Legend Award, пет награди Еми, награда Тони, както и отличието на Американския филмов институт, а също девет Златни глобуса.

Тя е сред малкото артисти, отличавани с Еми, Грами, Оскар и Тони едновременно. В добавка има и награда Пийбоди, която се дава за принос към телевизионно творчество.