„Къща от карти“ се завръща с нов сезон

| от |


 

Един от най-интригуващите сериали за властта и машинациите в Белия дом се завръща в ефира на bTV Cinema със своя пети сезон, в който президентският пост е зает от Клер Ъндъруд. Новите епизоди започват на 28 септември и ще се излъчват в ранния следобед, всеки делничен ден.

А точно един месец по-късно, когато вече сте си припомнили какво се е случило в предишните епизоди, на 2 октомври ще стартира шести сезон на сериала, но вече без участието на Кевин Спейси и ще се излъчва по Netflix.

 

кевин спейси

 

И този сезон, въпреки сериозните проблеми между Франк и Клеър Ъндъруд, президентът и вицепрезидентът продължават да използват престъпни тактики, за да изпълняват целите си.

 

1 (16)

 

След решението на Първата дама, че любовникът й Томас Йейтс трябва да си отиде завинаги, сериалът преминава в съвсем различно измерение. Убийството не само й дава власт, но и променя героинята й напълно.

 

House Of Cards Season 5

 

Франк, от своя страна, се отказва от президентското място, защото според него най-добрата стратегия за задържане на властта е да работи отвън с човек отвътре. Клеър е неговият скрит коз. В последния епизод на сериала обаче нейните действия показват, че може да се осъществи неочакван обрат.

 

House Of Cards

 

Франк трябва сам да подпише оставката си след като изпраща конфиденциална информация, скрита в картичка за рожден ден до пратеника на Вашингтон – Том Хамършмид. Нужна е изкупителна жертва. Дъг Стампер, човекът, който минава през ада в името на успеха на Франк, е изправен пред избора дали отново да поеме вината вместо най-властният на света.

Франк продължава да манипулира обществеността чрез властта, дадена му от държавата. Поредното убийство, за което Франк е отговорен, този път е на ислямистки терорист, който не застрашава пряко целите му, което показва крайната дегардация в морала на героя.

 

DSC04849.ARW

 

Дъг Стампер бива съблазнен от Лин Харви, която се оказва пътеводната светлина в неговия живот. Вместо да остане в неговия живот до последно обаче тя умира в катастрофа, която е установена като правителствена конспирация.