Късометражната комедия „The Elephone Man“ с международен успех

| от |


Късометражната комедияThe Elephone Man, с режисьор и сценарист Магърдич Халваджиян, е избрана за международно разпространение отSOFY TV!

От началото на тази година The Elephone Manбеше част от селекцията на 3 престижни международни фестивала . Премиерата му се състоя на Beverly Hills Film festival . Впоследствие филмът на Маги Халваджиян беше селектиран от Bruxelles Fantasy Film Festival и New Orleans International film festival, където е забелязан и оценен от SOFY TV. Към момента, благодарение на този факт The Elephone Man e гледан от близо 200 000 души!

Sofy.tv е новаторска платформа, която събира на едно място най-добрите късометражни филми в света. Тя е единствената телевизия, специализирана в късометражни филми. Базирана е в Швейцария. За първи път беше представена по време на филмовия фестивал в Кан тази година, а след това стана официално достъпна за широката публика през юли 2018. Филмът на Маги Халваджиян е първата и единствена БГ продукция, качена на платформата засега. Актьорският състав е интернационален, езикът – английски.

„За мен този филм беше вид експеримент, който се оказа успешен! Исках да проверим как стоят нещата с продуцирането на кратки филми. В България има хора с идеи, но много от тях се оплакват, че няма как да ги осъществят, заради липса на бюджети. Късометражното кино дава тази възможност на всички тях. Ако имат добри идеи, но не и средства, кратките форми им дават шанс да ги реализират. И пазарът да покаже дали са достатъчно добри.“, коментира Халваджиян.