Евън Рейчъл Ууд – от „Приложна магия“ до Долорес

| от Амелия Понд |


Днес тя навършва само 31 години, а зад гърба си вече има богата и скандална филмография и личен живот. Тя е висока, слаба, руса, порцеланово красива актриса, която играе от детските си години и надгражда себе си и вродения талант, който притежава, като избира внимателно проектите, в които да се появи.

Тя е Евън Рейчъл Ууд, за някои гаджето на Мерилин Менсън, за други момичето от клипа на Green Day – Wake Me Up When September Ends, а за трети, отскоро запознати с нейната студена секси красота – тя е Долорес, най-старият, красив и идеалистично настроен хост в титаничния сериал на НВО Westworld или „Западен свят“.

Но Евън е дала малко повече на жълтите медии и седмото изкуство и това е преглед на нейните най-добри моменти.

Родена в Северна Каролина в семейство на актьори и режисьори, съдбата и кариерата на младата Евън някак са предначертани изначално. Тя започва да се снима в различни продукции още когато е на 5 годинки и някъде по онова време дори се пробва и едва не отмъква ролята на малката, сладка, но кръвожадна Клаудия в „Интервю с вампир“ от Кирстен Дънст.

Първата си голяма роля Евън прави в „Приложна магия“, където играе Кайли, дъщерята на Сандра Бълок, малка симпатична вещица. И дори тогава, Евън е само на 10 години, ролята й стои добре като костюм по поръчка.

През 2007-а, малко след като е получила първата си номинация за „Златен глобус“ – за похотливото си изпълнение на миловидната кучка Трейси във филма „Тринайсет“ – Евън влиза с гръм и трясък в жълтите страници на медиите с връзката си с Мерилин Менсън. Техният романс е бурен, обвързан със скандални появявания, изказвания кой, как и защо прави секс на тъмно или на светло, как и къде го предпочитат и прочие, и продължава близо три години.

Благодарение на Менсън, Евън се превръща в най-високоплатената актриса от музикално видео, след като играе основна роля в скандалното Heart-Shaped Glasses заедно със своя любим.

От 2007-а до 2010-а, двамата са ту заедно, ту разделени, най-често със скандал, като на финала след годеж, пръстенът е върнат и двамата с музикантът продължават по отделни пътища.

Няколко години по-късно, след снимките на Wake Me Up When September Ends и втора номинация за „Златен глобус“ за великолепната продукция „Милдред Пиърс“ Евън се жени за екранния си партньор от видеото на Green Day – друго дете-звезда – младият Джейми Бел, като двамата имат продължителна връзка преди това.

Бел няма нищо общо с Мерилин Менсън. Той изглежда като мил, хрисим и спокоен тип, който пее и танцува прекрасно, както е видно от изпълнението в музикалната драма „Били Елиът“, която му носи награда БАФТА. Година след сватбата двамата се сдобиват и със сина си. А само година по-късно се разделят.

За сметка на личния й живот, кариерата на Евън върви нагоре и тя приема проекти, които повече да й харесват, а не които да й носят големи печалби. Затова и в крайна сметка отказва да участва в анти-утопичния „Sucker Punch: Измислен свят“, но пък приема бутиковата роля на Софи-Ан – кралицата на вампирите в „Истинска кръв“.

Освен в „Западен свят“, където ви препоръчваме Евън Рейчъл Ууд с две ръце, със сигурност сте я гледали и в рок-драмата „През вселената“ или най-малкото в „Кечистът“.

А ако не сте, ние сме избрали най-забележителните роли на тази порцеланова красавица. В галерията.