Дженифър Лорънс на 28: откъде се взе това момиче?

| от MamaMia |


Не е много ясно откъде се появи това момиче. През 2010г. я видяхме в независимия филм „Winter`s bone“, базиран на романа на Даниел Удрел, след това се показа в „Луди от любов“ и „Бобърът“, които не добиха жестока популярност в България, и през 2012г. разцепи кино пространството с ролята си на Катнис Евърдийн в „Игрите на глада“.

Дженифър Лорънс е от онези момичета, които Холивуд сякаш не може да поквари, или поне на този етап. Тя започва актьорската си кариера на 14г., след като убеждава родителите си, че иска да прави точно това. Дотук нищо интересно. С ролята на Рий Доли в „Winter`s bone“ обаче Лорънс привлича вниманието на Холивудската общественост: получава номинация за Оскар, Златен глобус, Сателит и Гилдията на американските актьори. Дейвид Денби от The New Yorker пише, че не би си представил филма с друга актриса без харизмата на Лорънс. На 25 януари 2011 г. получава номинация за Оскар и става втората най-млада актриса с номинация в категорията.

Следват участията й в „Наръчник на оптимиста“, „Джой“, „Серена“, „Американска схема“, „Пасажери“ и други must-watch ленти.

През 2015 и 2016г. беше най-високоплатената актриса.

По случай 28-мия й рожден ден, ви черпим с галерията на Лорънс, която покори света само и единствено с таланта си. И се надяваме да запази същото непокорство на духа, с което очарова зрителите.