Ако не се дразниш на тези неща, никакъв телевизионен зрител не си

| от Слави Искренов |


В случай, че не си от позьорчетата, които смятат за модерно (все още има такива!) да се надуват, че нямат или не гледат телевизия (но знаят всичко за „Ергенът“ и „Игри на волята“ от интернет), а обикновен телевизионен зрител, тази статия е за теб. Ти, изтормозеният от всички тъпотии на телевизионния екран, възмущаващ се и непонасящ ги, получаваш като предколеден подарък от мен непълен списък на поводи за дразнене, за някои от които може пък да не си се сетил:

Фъфленето, мякането и сричането на голяма част от така наречените журналисти, водещи, репортери и панелисти от малкия екран.

Наричането от някои идиоти на твоя прекрасен огромен плазмен екран „малкия екран“!

„Г“-тата, „Д“-тата, „Л“-тата и „В“-тата, които някои така наречени журналисти, водещи, репортери и панелисти използват вместо „Р“-та!

Новините! Противните новини! С които искат да те побъркат, да те накарат да трепериш от страх и да не смееш да си подадеш носа навън! Ха! Ама не знаят, че си имаш ракия/уиски/биричка/винце! А скоро – и туршия! Домашна!

Пфуу, петстотин канала и нищо няма. Ми няма, няма какво да пуснеш! Ми то няма какво, айде поне да си информиран. Цък – Новините.

Отвратителните реклами! За хемороиди, инконтиненция, простàта и гъбички. Докато вечеряш пред телевизора. Ама че отврат!

Същите отвратителни реклами – и когато не се храниш пред телевизора.

Изобщо всички реклами! Да не си малоумен, та ще ти се държат като с малоумен!

Скапаните риалитита! Уж в много от тях участват неизвестни хора, пък ти нито веднъж не си участвал – ама че телевизионна мафия!

Наглата ти жена! Все пък трябва да сменяш канала заради нея.

Смотаните предавания за знания – от дивана и с гугъл знаеш много повече от почти всички участници! Ама не си толкова скъсан – да ходиш да се излагаш там за някой лев!

Нахалната ти майка! Все пък трябва да ѝ пускаш нейното любимо. Когато жена ти е на работа, разбира се.

Нещастният български футбол! То не става за гледане това, само сеир! Защо изобщо го дават по телевизията! Всички футболисти били чалгари, ми да гледат от чалгата, не само да я слушат, и да вземат да вдигнат малко нивото!

Лигавото ти дете! Все пък иска детско…

Тъпото вечно някъде, не под ръка, дистанционно! Не може ли да измислят някакво негубещо се дистанционно тъпаците! Не може ли, ако ще ни чипират, да ни чипират с едно дистанционно, което да управляваме с мозъка си? Якооо! И у вас само ти ще си имаш такъв чип, и никой няма да ти сменя канала, като ти се сърди!

Съседите отгоре! Толкова силно стъпват по пода тия селяни, че ти заглушават част от звука на телевизора, а така и част от кефа ти. Сега ще видят те кое е по-силно!

Слабоумните метеороложки! Все нещо не познават за времето, що за професия! Добре поне, че понякога слагат някоя къса пола.

Съседите отстрани! Които си надуват звука на телевизора и ти трябва да надуваш още повече своя, за да си чуваш това, което ти си гледаш! Комплексари! Не знаят ли, че твоят звук е много по-мощен, защото имаш много по-скъп телевизор!

Държавата! Ми съсипаха я! Нищо, ще го обясниш на клиентите в таксито довечера.

Вижте още:

Ако не се дразниш на тия неща, никакъв псевдопатриот не си