12 филма, в които Робин Райт е неотразима

| от MamaMia |


Робин Райт е родена на 8 април 1966 г. в Далас, Тексас. Баща й Фред е изпълнителен директор във фармацевтична компания, а майка й Гейл е изпълнителен директор и директор продажби в козметична компания „Mary Kay“. Когато е на две години родителите ѝ се развеждат, след което Робин, брат ѝ Ричард и майка ѝ се преместват да живеят в Сан Диего, Калифорния.

От 1986 до 1988 г. е омъжена за актьора Дейн Уидърспун, с когото се запознава по време на снимките на сериала „Санта Барбара“. През 1989 г. започва връзка с актьора Шон Пен. През 1991 г. ѝ е предложена ролята на Мериан във филма „Робин Худ: Принцът на разбойниците“, но Райт отказва защото е бременна. Първото дете на Пен и Райт е момиченце и се ражда през април 1991 г. По-късно отказва роля във филма „Фирмата“ (с участието на Том Круз) след като разбира, че е бременна с второ дете – момченце родено през 1993 г. на име Хопър Пен.

През 1996 г. Шон Пен и Робин Райт сключват брак. През 2009 г. двойката се рзделя, а през 2010 г. се развеждат официално. От 2012 до 2015 г. има връзка с актьора Бен Фостър.

Робин Райт започва професионалната си кариера на 14 като модел, като работи в Париж и Япония Актьорската си кариера започва след като завършва гимназия с участие в сапунката „Санта Барбара“ , за ролята си в която получава номинация за награда „Еми“. През 1987 г. играе за пръв път в пълнометражен филм – „Принцесата булка“ на режисьора Роб Райнър.

А доскоро й се възхищавахме в сериала „Къща от карти“, където влезе в ролята на безскрупулната Клер Ъндърууд.

В галерията сме избрали някои нейни роли, които не бива да пропускате.