Звезделина Цолова и Денят на необвързаните

| от MamaMia |


Звезделина Цолова е наричана моден блогър, но самата тя предпочита да мисли за себе си като за момиче, което обича да изразява себе си и е наясно с посоката, в която върви. А блогът й – „Mint stories”, е следствие на нейния навик да споделя с другите своите уникални виждания за модата и естетиката. Блогът й е едно вдъхновяващо място, на което всяка жена може да намери отговор на хилядите си въпроси, засягащи вечните теми за женската красота, стил и чар.

Ще трябва да разочароваме момчетата с новината, че Звезделина е в сериозна връзка, но за сметка на това не е забравила годините, в които е била сингъл момиче и е прекарвала редица вечери в компанията на добрите си приятелки – сред смях, доброжелателни женски клюки, пикантни разговори и питиета. Дали от сантимент към времената на сингъл жена, или заради посветеността си към добрата мода и хубавия стил, Звезделина се присъединява към кампанията на модния бранд Folli Follie за празника на необвързаните.

Той се отбелязва на 11.11 и води началото си от Азия, където младите хора първи откриват, че да си сингъл на която и да е възраст, не е срамно, нито лошо. Отчасти заради повода за парти, отчасти напук на Св. Валентин, който открай време потиска необвързаните с режисираната си спонтанност и облечената в плющени сърца любовна показност, все повече европейски младежи припознават 11 ноември като свой празник и излизат, за да отпразнуват свободата и самостоятелността си.

Като марка, чиято мисия е разкриването на красотата на жените и повишаването на самочувствието им, Folli Follie подкрепя празника на необвързаните с намалени предложения , които може да следите в страницата Дневникът на едно градско момиче. Всеки ден до 11 ноември един продукт на Folli Follie е с намалена цена, за да може повече single момичета да извадят навън вътрешната си красота и да блеснат горди от това, че са single. И смели. И красиви. И, както казваше Саманта от „Сексът и градът“ – absolutely fabulous!

1. Харесва ли ти идеята за празник посветен на необвързаните подобен на този отбелязван в Азия?

– Лично аз не съм голям привърженик на идеята да празнуваш какъвто и да е тип обвързаност (като Свети Валентин) или липсата на такава (като Денят на необвързаните). Не чувствам нужда и не го правя. Всяко едно от тези състояния ми се струва много преходно, в един момент празнуваш едно, а в друг друго. Като сценарий на филм, на който ние не сме автора, а само актьорите с роля. Самата аз не чествам годишнини, първа среща или подобни неща, които ме обвързват с даден определен и очакван ритуал. Обичам свободата да изразявам чувствата си точно, когато искам и усещам, а не когато трябва. И точно защото обичам свободата, подкрепям всякакъв тип себеизразяване, което кара човек да се чувства добре и истински. Ако това те прави щастлив, защо не?

2. Кои бяха любимите ти ритуали, когато беше необвързана?

– Всъщност през последните 8 години никога не съм оставала сама за дълъг период от време. Връзките ми до момента, които не са много, но за сметка на това са продължавали винаги с години, са ме изградили да бъда това, което искам, независимо дали съм сама или не. В крайна сметка всеки един от нас е личност, която обича, мрази, желае и мисли. Семейното ни състояние не бива да влияе напълно на нашето себеизграждане, развитие, навици и това да бъдем конкурентни личности изобщо. Няма ритуал, който да не мога да направя, докато съм обвързана или сама. Никога не е имало разлика в поведението ми, наистина. Старая се да изграждам такъв тип взаимоотношения с човека до мен, в които да не ни липсва нищо. Ако приятелят ми реши да излезе след 22:00, той е свободен да го направи, както и аз. Почти няма седмица, в която да не съм сама на някое събитие или да не се видя с приятелките ми, типично само по женски. Доверието е всичко в една връзка, колкото и клиширано да звучи, давам и изисквам безкрайна свобода, големи хора сме и всеки си прави своите избори в живота.

3. Три неща, които задължително трябва да направят необвързаните жени, преди да се закълнат във вярност на половинката?

– Според мен най-важното нещо, което всяка жена трябва да направи, е да открие и опознае преди всичко себе си като личност, която знае какво иска, къде е и на какво е способна, за да не превръща в бучка пластелин в грешните ръце. Важно е да се научи да обича себе си, такава, каквато е. Да не зависи от комплимента, мнението или липсата му на даден човек. Много жени изграждат самочувствието си на база мъжко мнение, което е много грешно, според мен. Ако даден мъж не харесва формата и размера на бюста ти, например, трябва ли да го променяш заради това негово мнение? В крайна сметка има толкова хора, колкото и желания и предпочитания. Не можем да угодим на всеки, нали?

4. Кой беше любимият ти outfit за вечер само по женски? А аксесоари?

– Да, тук определено претърпях големи промени в годините, но не ги дължа на факта, че съм била обвързана или не, а просто надраснах някои неща. Когато излизам вечер, обичам да бъда себе си, не искам да бъда забелязвана заради дрехите, с които съм облечена, за разлика от преди. Харесвам неща, които са в границата на женствеността, която търся, не обичам да крещя “обвързана” или “необвързана” чрез облеклото си. Предпочитам загадките.

бижу

Бижута: Folli Follie

5. Кога стартира своя блог, който познаваме- докато беше single или след това?

– Проектът Mint Stories, който познавате, стартира малко след като започнах връзката си с Калоян. Ние сме от двойките, които освен, че работят заедно, споделяме и хобитата си и имаме еднакви планове за бъдещото. Бих казала, че лавирането между работата и личните ни взаимоотношения, е най-голямата ни съвместна битка и победа.

6. Смяташ ли, че има предразсъдъци и социален натиск към необвързаните?

– Смятам, че има предразсъдъци по-скоро за необвързаните след една определена възраст, но според мен в днешно време всичко е много по-лесно що се касае до връзките и разпадите им от преди. Дори родителите ми намират за нормално решението ми да не мисля в момента за дете и семейство, а те самите са имали близо 4 годишно дете на моите години и брак. Времената се менят, няма нищо лошо в това да си сам или обвързан, стига да не губиш себе си, всичко е нормално и допустимо, според мен.

7. Любимата ти single звезда? А тази на чиято дълга връзка се възхищаваш?

– Почти няма звезда, която да е останала необвързана или обвързана за прекалено дълго време, което да мога да проследя като цяло. Напоследък станахме свидетели на толкова разпади, събирания и драми, че ми се струва абсурдно как някои хора спират да вярват в здравите семейни връзки, когато пред очите им се разпадне двойка като Бранджелина, например. В крайна сметка ние никога не можем да бъдем в тяхното легло, за да знаем истината. Много често подобни връзки се държат по-скоро на идеята, че ги има, и продукта, който са заедно. Все пак връзката, на която се възхищавам е на моите родители, защото те имат 23 годишен брак, чиято тайна така и не разбрах, но те наистина обичат да споделят времето си заедно.

звезделина

Бижута: Folli Follie