Седем неща, които състаряват кожата ви, без да усещате

| от MamaMia |


Знаем, че тютюнопушенето вреди на кожата ни, че трябва да третираме лицето си само с козметика, подходяща за типа кожа и да носим слънчеви очила, за да не се сбръчкаме, но има още куп неща, за които по-рядко чуваме, а също са от значение в превенцията на преждевременното състаряване.

Ето някои навици, които неочавкано също оказват влияние върху младия й вид:

Социални медии

Вярвате или не, продължителното взиране в устройства и гледане надолу за дълги периоди от време може да накара кожата ви да увисне в някои участници по-рано, отколкото, ако държите главата си в нормално положение. Има логика, нали? Може би е хубаво да се замислим, преди да се вторачим надолу в телефона си за пореден път днес.

Пиене от сламка

Всмукването на течност от сламка прекалено често може да ускори оформянето на тънки линиики около устните ви.

Смартфон в леглото

Оказва се, че взирането в ярката светлина на устройството в тъмна стая може да се окаже вредно за очите, защото може да предизвика сухота в тях, тъй като човек мига по-малко при подобни условия.

Прекалено много търкане на кожата

Ако прекалено агресивно търкате кожата си с разни ексфолиращи средства, може да я увредите. Каквото и да нанасяте върху лицето си, на каквито и козметични процедури да се подлагате, правете го с нежни и внимателни движения.

Алкохол

Злоупотребата с алкохол изсушава кожата ви и я дехидратира. Повече вода, по-малко спиртни напитки за по-млада кожа.

Недостатъчно сън

Aко имате проблеми със съня, това може да направи кожата ви по-подпухнала, което понякога няма как да се прикрие дори от брада или с грим.

Твърде голяма жега

Високите температури изсушават кожата ви, независимо дали става дума за климатик, слънце или горещ душ.

Когато кожата се изсушава, това засилва риска от оформяне на нови фини бръчки, които с времето да се задълбочат.