Спортът и модата, които вървят ръка за ръка

| от Биляна Запрянова |


Не си мислете, че в спорта няма мода. Трендове, сезони, пролет-лято, есен-зима….както в модата, така и в спорта се наблюдава определена цикличност. Няма точни години и дизайнери, които да диктуват трендовете, но за сметка на това всеки спорт си има своите инфлуенсъри. Те са дизайнерите в спорта или по-скоро носители на неговото послание.

Преди десет години всички ходиха на фитнес. Снимаха се по изваяни мускули, но нямаха платформа, на която да качват фотографиите си.

В момента фитнесът и хранителните режими са тотален хит, а хората, които носят желанието за изваяно тяло и здравословен начин на живот или с една дума инфлуенсърите – имат платформи, от които могат да “зарибят” останалите. Това не е онова лошото зарибяване, а хубаво – да се грижиш за външния си вид. И не само – защото спортът е и здраве, и добро настроение.

Храната, която преди време, поради липсата на информация, беше приемана просто като допълнение, днес е издигната в култ.

В момента хранителният режим става голяма част от тренировките.

Спортът се развива, както и модата… с малки допълнения или надграждане. Хората през 2018 година имат възможността да тренират навсякъде. Могат да бягат в парка, да тренират в планината – хайкингът стана част от ежедневието на все повече активни хора. Тренировките на открито малко по малко също набират сила – всеки, който има мотивация и малко свободно време, може да отиде в софийски парк и да направи адекватна тренировка, за да вдигнат тонуса и да поработиш за визията си.

Предимството е, че е на открито, безплатно и няма нужда да си запазваш час.

Със сигурност не отнема повече време, отколкото можеш по принцип да отделиш за здравето си и външния си вид.

Сред младите витае мисълта, че единствено бабите минават през парка, за да се разтъпчат на откритата фитнес зала. Картината обаче е друга – сутрин можете да засечете толкова много млади хора, които завършват сутрешния си крос с тренировка в парка на откритите фитнес зали, изградени специално за спорт на открито от Столична община.

Предизвикваме ви да се видим в парка! Защото доброто настроение е най-добрият приятел на спорта.

Повече информация за спорта на открито можете да намерите и насайтана София Европейска столица на спорта.