Sofia fashion freak – какво се случи и какво не, на софийската модна седмица

| от |


Днес е последният ден от така наречената софийска модна седмица. Тя се провежда от няколко години в култовия и доста противоречив хотел Маринела. Може би Арабаджиева е напълнила една от кутийте за обувки точно от това събитие. В последния ден на модното чудо ще направим разбор на случващото се.

Мястото

Няма да коментираме хотела, няма да коментираме и собствениците и няма да споменаваме кутийте за обувки, просто ще кажем, че в чужбина модните седмици се случват в различни пространства, които си отиват на колекциите, които представят дизайнерите. Риана покани гостите си в Бруклин, а Том Форд в Манхатън.

Лицата

Ивайла Бакалова – лице на модната седмица в София. Супер, Ивайла е готина, но стана Мис България през далечната 2001 година. Ясно ни стана на всички, че 2018 година е време да отдадем почит на старите топ модели като Наоми Кембъл, Хелена Кристенсен, Клаудия Шифър, Синди Крауфорд, но Ивайла за жалост е минала и заминала покрай тези дами. И тук не говорим за красота, а за постижения в този бранш. В смисъл Наоми Кембъл е доста по-известна по света дори от Бойко Борисов.

Водещите

Защо трябва да има водещи е първият въпрос, който си задаваме? Веднага след това идва и следващият, а защо тези водещи са Боряна Баташова и нещо на име Теодор? Не, на подобни събития не трябва да има водещи – просто не е нужно. Ако някой иска да даде излишни пари на някой, просто може да плати хонорара на Наоми Кембъл, за да вземе участие на някое от ревютата. Въпреки, че по този начин ще убием мераците на Николета Лозанова да закрие едно – две ревюта на същата тази модна седмица.

Николета Лозанова

Дойдохме си на думата – Николета е абонирана за софийската модна седмица. първите две години взе участие като модел, а тази ще се изяви и като дизайнер на секси бельо. Дано да не е изкопирала идеята от Риана, защото представянето на NL.for.you се случва в непосредствена близост до ревюто на певицата – Savages x Fenty.

Колекциите

Ето тук всичко свършва. В чужбина през септември се представят колекциите за пролет – лято 2019 година, а в София есен – зима 2018 година, нищо че есента вече дойде. Да не говорим за дрехите, които минават по подиума в Маринела. Прозрачна, мъжка риза със златни нашивки и перо в косата е едно най-забележителните неща от колекциите на една от мъжките линии, които бяха представени.

Гостите

В чужбината front row-а е от известни личности като Ана Уинтур, Кание Уест, Ким Кардашиян, Риана, Виктория Бекъм, Бела Хадид (ако не участва в съответното ревюто)… А тук са Славчо Тошев, който така или иначе е навсякъде, Есил Дюран и Асдис Ран. Нямаме какво повече да кажем по този въпрос – имената сами говорят за себе си.

Седмицата

Всъщност седмицата на модата в София не е седмица, а три или четири дни. Това в столицата се оказват дни на модата, а не седмица.

Някои разбира се ще кажат, това е България не трябва да сме толкова критични – това не е вярно – трябва, защото в противен случай тази модна седмица ще продължи да се случва и ние никога няма да можем да направим модно събитие, както се прави в чужбина.


Повече информация Виж всички