Как да убедите мъжа си, че не сте дебели

| от Евелина Бонева |


Повечето жени, които не са надарени с генетичния подарък „съвършено тегло“, са попадали в капана на сериозната връзка и надебеляването. Смеем се на картинката, в която жена с булчинска рокля тайно си мисли „Е сега вече мога да надебелея“, но в момента, в който намерим мъж, с който да плуем на дивана по цели вечери и кантарът започва жално да проскърцва под нас, вече не ни е толкова смешно.

Тежкият път към промяната на това положение е ясен: хранителни режими, никаква бира, потни тренировки, качване на стълби пеша, изоставяне на автомобила в полза на ходенето пеша пр. ужасии, които ще ни помогнат да си върнем тийнейджърската фигура. Или поне нейната по-едра сестра.

Има и по-лесен път обаче. Вместо да променяте собственото си тяло, защо не промените възприятието на мъжа до вас за него? Ако вече не сте „на пазара“ и не горите от желание от строежите да ви подсвиркват, вижте тези идеи:

Угоете го

Отдайте се на ново хоби – готвене. Не е нужно да четете фенси кулинарни списания, пълни с непознати думи на храни, които не се продават в нито един магазин у нас, за да угоите милото като пуйка за американския ден на благодарността. Заложете на активно приготвяне на стандартни манджи: мусака, свинско със зеле, свинско с боб, пръжки, чушки с ориз с екстра олио, и всичко това гарнирано с много бял хляб. Скоро мъжът ви ще заприлича на Хъмпти Дъмпти и няма да може да забележи, че и вие самата не сте точно Миранда Кер. А и да забележи, ще му е неудобно да ви каже нещо, докато петорната му брадичка се тресе закачливо.

Правете се, че не забелязвате новите си гънки

Повечето жени, след като качат някакви килограми, започват неистово да повтарят на всички колко са надебелели с надеждата, че някой ще ги увери, че не са. Уви, надебеляването е нещо доста обективно и дори мъжът ви да ви убеждава как „сте си същата бухтичка, каквато си бяхте преди година“, един ден ще видите някое бившо гадже, което няма да ви познае и ще се разплачете. Много по-добра е обратната стратегия: правете се, че нищо не е станало. Хапвайте си добре, демонстрирайте завиден сексапил и от време на време се вглеждайте в огледалото с угрижена физиономия и питайте благоверния дали не му се струва, че сте много отслабнала. Докато не каже „Не се втелясвай, вземи два стола и ела да седнеш до мен“, нещата още не са безнадеждни.

Подберете нов приятелски кръг от здраво стъпили на земята жени

Всичко е в сравнението. Ако Юлето и Меги, които редовно идва на гости у вас, тежат по 50кг, мъжът ви може да забележи, че вие сте с 30 отгоре и това да му направи впечатление. Не позволявайте такава издънка. Зарежете Юлето и Меги и си намерете приятелки от вашия калибър. Така ще бъде благодарен, че не сте надебелели „чак толкова“ и с удоволствие ще си ляга до вас – на онази 1/8 от леглото, която не заемате.

Пробвайте с хипноза

Нали помните как Алф повтаряше на Лъки, че е геврек? Опитайте подобна тактика с мъжа си. Не за да го убеждавате, че той е геврек, а за да му внушите, че вие не сте кашкавалка.


Повече информация Виж всички