Как да тренираш ефективно в обедната почивка

| от MamaMia |


Сутрин преди работа нямаш време за спорт, защото бързаш. Вечер си изморен и си мислиш само какво да хапнеш. На обяд няма как…

Сигурен ли си? Обедната почивка е цял час и често подценяваме възможностите, които това свободно време ни предоставя. Ето няколко начина да се настроиш успешно за тренировка по обяд:

Планирай тренировките си за седмицата през уикенда

Ако не си изготвиш точен и конкретен план за тренировките, би било твърде лесно просто да ги пропуснеш. Точният график те мотивира да си сериозен и да се отдадеш подобаващо на времето си за спорт.

Шансовете да посетиш залата, когато това е вписано в плана ти за деня, са доста по-големи.

Можеш да си помогнеш, като добавиш и напомняне в телефона си за часа и мястото на тренировка. Ако се разбереш с колега, най-добре. Така ще се чувстваш ангажиран към още един човек и едва ли ще си позволиш да прецакаш уговорката в последния момент.

Приготвяй вечерта преди работа спортните си принадлежности

Ако си си подготвил нещата предишната вечер. не е нужно сутрин да си събираш екипировката от 10 различни места в жилището си, заради което може и да закъснееш за работа. Просто грабваш чантата за залата и излизаш. Много по-лесно е и намалява възможността да се откажеш, защото бързаш.

Приготви си храна за обяд

Домашно приготвената храна не просто е по-здравословна, по-изгодна и често по-вкусна, но и ти спестява доста време по обяд, което би прекарал в редене на опашки за нещо за хапване и подбиране на правилното ястие.

Освен това много по-трудно ще се спреш на нещо сладко или мазно „за награда“, че си тренирал.

Много специалисти твърдят, че тези „награди“ за добре прекарано време в спортната зала често са основната причина, поради която много хора просто не виждат резултати.

Избери си най-близкото до местоработата ти място за спорт

Ясно е, че едва ли можеш да си позволиш да пътуваш на далечни разстояние в обедната си почивка, тъй като по всяка вероятност ще закъснееш за работа. Дори да смогнеш да стигнеш на време, цялото това бързане ще ти нанесе стрес и напрежение, които ще компенсират ползите от тренировката. Все пак целим здравословен ефект преди всичко. Избирайки най-близката до офиса локация не просто пестиш време, но и загряваш с ходене. Това също се брои.

30-минутна тренировка е напълно ОК

Обмисли интензивна 30-минутна тренировка за обедната почивка. За толкова време можеш да натовариш цялото тяло ефективно, като си запазиш и време за преобличане, душ и хапване. Без да се тревожиш.

Все още много хора смятат, че по-дългата тренировка има повече ползи, но всъщност изобщо не е така. Всичко зависи от типа и интензитета на натоварването. Добре е да се редуват различни тренировки за оптимални резултати.


Повече информация Виж всички