Как да станем живи реклами и да печелим милиони от Instagram

| от MamaMia |


Далчев има едно стихотворение, наречено „Носачи на реклама“, чиято последна строфа гласи:

Човечество, спри да въздишаш,

скрий лицемерните сълзи!

Човек не ни е брат, а зид,

на който се лепят афиши.

Стихотворението е писано през 1934г., когато дори баба ми не е била родена, и очевидно изобщо не е актуално към днешна дата. Сега мечтата и върховното постижение на всеки уважаващ себе си Instagram инфлуенсър, е да бъде жива реклама и да продава себе си и/или семейството си срещу безплатна козметика, дрехи и некой и друг лев.

Ако следвате хаштаговете #momblogger, #lifestyleblogger, #fashionblogger, #styleblogger или пък просто повечето български звезди, трябва да сте забелязали феномена: да бъдеш „носач на реклама“ е гордост и доказателство, че си значим в социалните мрежи.

Ако и вие се стремите към Instagram инфлуенсърство, с което може да натрупате солиден брой последователи, след което да получите подаръци от солиден брой рекламодатели, ето някои насоки, с които да постигнете тая работа:

Личният живот е за тъпаците

Оставете настрани тия ретроградщини за личния живот и смело поствайте всичко, което ви се случва. Ако считате, че животът ви не е толкова интересен, че да бъде споделян със света, зарежете инфлуенсърството и ходете да работите счетоводител, адвокат или там каквото сте учили. Важното е да сте откровени и автентични. Например:

„Вчера с децата бяхме на вечеря при родителите ми. Филип-Петър-Радослав много се зарадва на новото гърне, което му беше купила баба му, а Яя, или както я наричаме на галено, Я, оскуба котарака. Ваньо много хареса баклавата на баба ми, а с баща ми пиха по една ракия и всички си прекарахме много хубаво и весело“.

Така би изглеждал поста ви, ако сте начинаещи в Instagram. В този текст липсват трите най-важни компонента на успешния Instagram инфлуенсърски пост: хаштаговете, житейските мъдрости и нежното продуктово позициониране.

Нека ги добавим едно по едно и да видим какво ще се получи:

Реклама

„Вчера с децата бяхме на вечеря при родителите ми. Филип-Петър-Радослав много се зарадва на новото гърне @детскииграчкисладкодетенце, което му беше купила баба му, а Яя, или както я наричаме на галено, Я, оскуба котарака, облечен с котешко елече @мегаякидрешкизакотки. Ваньо много хареса баклавата на баба ми с кори от @баницатанамама и орехи @ядкиЯд, а с баща ми пиха по една ракия @Напийсекатоталпа и всички си прекарахме много хубаво и весело“.

Житейски мъдрости

„Вчера с децата бяхме на вечеря при родителите ми. Най-хубавото време от деня в това със семейството. Най-важното нещо е семейството. Филип-Петър-Радослав много се зарадва на новото гърне @детскииграчкисладкодетенце, което му беше купила баба му, а Яя, или както я наричаме на галено, Я, оскуба котарака, облечен с котешко елече @мегаякидрешкизакотки. Котките и хората говорят на един и същ език и той се нарича ЛЮБОВ. Децата са най-голямото богатство. Ваньо много хареса баклавата на баба ми с кори от @баницатанамама и орехи @ядкиЯд. Няма нищо по-хубаво от домашната храна. А с баща ми пиха по една ракия @Напийсекатоталпа и всички си прекарахме много хубаво и весело. Всичко е добре, когато свършва добре“.

Накрая добавете и хаштаговете.

„Вчера с децата бяхме на вечеря при родителите ми. Най-хубавото време от деня в това със семейството. Най-важното нещо е семейството. Филип-Петър-Радослав много се зарадва на новото гърне @детскииграчкисладкодетенце, което му беше купила баба му, а Яя, или както я наричаме на галено, Я, оскуба котарака, облечен с котешко елече @мегаякидрешкизакотки. Котките и хората говорят на един и същ език и той се нарича ЛЮБОВ. Децата са най-голямото богатство. Ваньо много хареса баклавата на баба ми с кори от @баницатанамама и орехи @ядкиЯд. Няма нищо по-хубаво от домашната храна. А с баща ми пиха по една ракия @Напийсекатоталпа и всички си прекарахме много хубаво и весело. Всичко е добре, когато свършва добре“. #positivethinking #family #dayswithfamily #myfamilyisthebest #purelove #wisdomfromthesource #мегаякидрешизакотки #детскииграчкисладкодетенце #ядкиЯд #баницатанамама #Напийсекатоталпа

Сега вече постът ви е приличен. Instagram обаче е визуална социална мрежа, което значи, че трябва да изберете подходяща снимка, която да гарнирате с текста.

Ако искате да сте мега инфлуенсър, трябва да следвате някои правила:

На снимката бъдете или под 40 килограма, за да сте кльощави и красиви, или над 90, за да е ясно, че не се срамувате от тялото си и сте бунтари, които се приемат такива, каквито са.

Филтърът е задължителен: колкото по не се вижда какво има на нея, толкова по-арт.

Фонът: ключът е в крайностите. Нека зад вас има или мощна туристическа забележителност от типа на Айфеловата кула или статуята на Христос в Рио, или разнебитена сграда, например читалня на общежитие в Студентски град.

Изразителен поглед: или втренчен в камерата, напомнящ изненадана камила, или с широка, изкуствена усмивка на психопат, или отнесен и мечтателен, с взор към далечното бъдеще

Следвайте тези съвети и бъдете щастливи. #positivethinking


Повече информация Виж всички