Да направим добро впечатление в салона за красота

| от Евелина Бонева |


На тоя свят, че и на оня, няма други места, на които женствеността цъфти така мощно, както в салоните за красота. Не е необходимо една жена да си чака зюмбюла за 8 март, за да отпразнува принадлежността към пола си. Достатъчно е да посети някой от многобройните храмове на женствеността и да се поглези с крака във ваничка с ароматни соли и кърпи, напоени в етерични масла по лицето.

Така тя може да се откъсне от бита и да реабилитира своята женска сила, без да се дзвери в осмомартенски пожелания от типа на „Бъди горда от товА, че носиш името женА“ и да се чуди дали те се отнасят до нея, защото тя всъщност се казва Елка.

Салоните за красота обаче са много повече от зони, в които се пилят нокти, търкат се закоравели пети и се стискат пори. Те са и дискусионни зали, в които на дневен ред се разнищват най-дълбоките женски мечти и страхове.

Ако не искате да се изложите във фема храмовете, прочетете кои теми най-често се разискват в тях и бъдете подготвени да участвате:

Времето

Ако случайно не сте обърнали внимание на спецификите на метеорологичните условия по пътя към козметичния салон, в момента на пристъпянето в него със сигурност ще бъдете въведени.

„Здравей, малко е хладно днес, но вече се усеща лятото, а? Слава Богу, че ни писна от тоя студ вече, много дълга беше тая зима, още малко и моренце, а?“, посреща ви фризьорката Цвети, докато дърпа кичур клиентска коса с преса за изправяне.

Ако кажете „Мхм“, защото считате за излишно обсъждането на очевидното, или сте жена-темерут, или сте мъж.

Добре е да влезете с нещо от типа на „Даааа, най-после малко слънчице“, след което да се сепнете, че навън всъщност вали като из ведро и да се поправите. „Да де, то вали, ама нали… Ще дойде и слънчицето в някакъв момент. То юни е такъв един месец, така че ту вали, ту слънце, нали…“.

Така ще бъдете добре приети и за всички ще е ясно, че сте достоен представител на женския пол, който храни здравословен интерес към метеорологията.

Интимни проблеми

Може да сте обрана, сдържана жена, която не споделя с колегите си всяка микотична атака, която й се случва, но тук не сте в офиса, а в Салона. Тук всички сме жени и си казваме всичко.

Затова, ако ви правят педикюр, а в близост до вас приятно изглеждаща, млада жена споделя, че хомеопатът й е препоръчал да включи повече целина в менюто си, за да пребори рецидивиращото бяло течение, не гледайте като човек, който за първи път чува за бяло течение.

Смело нахлуйте в разговора и разкажете на другите дами как миналата година са ви правили електроконизацио заради раничка на маточната шийка. Оплачете се от лекарите, дайте безплатна рецепта за смути с екстра целина и бъдете смела в чувствата си.

Все пак може да премълчите за срамните въшки, които сте отглеждали през лятото на 2000г., след един уикенд в Слънчев бряг. Някои неща трябва да останат скрити.

Козметични процедури без резултат

След като козметичката е изстискала порите ви, боцнала е милиумите ви и ви е наплескала с „чудесна, охлаждаща маска с натурално масло от алое“, тя най-вероятно ще каже, че „лицето ви е светнало“. Щом се погледнете в огледалото, има риск да не разпознаете лицето си, не защото е „светнало“, а защото е покрито с червени петна и подути язви, които не сте притежавали преди да дойдете в Салона.

За да не бъдете парий в женското общество обаче, елементарните обноски изискват да се съгласите, че мезотерапията с гамалъчи на ултразвукова основа, разбира се комбинирани с маската с алое, са направили истинско чудо с лицето ви.

Ще решавате как да оправяте раните като се приберете.

Тайните на окултното

Момичетата, които професионално са се посветили на мисията „женска красота“, традиционно имат разностранни интереси. Да, те знаят как да втриват шампоана в корените на косата си и как да нанасят топ лак, но освен това са наясно с тайните на света и често проявяват интерес към окултното, мистичното и езотеричното.

Трудно е човек да реагира адекватно на въпроса „Смяташ ли, че с картите Таро твърде много се доближаваме до дявола?“, докато лежи в унизителна поза по корем и бива грубо лишаван от космите си на едно много тайнствено и окултно място. И все пак трябва да бъдете подготвени за тези ситуации. Изпълването на понятието „жена“ със смисъл включва поне минимален ентусиазъм по езотериката. Ако сте жена, чийто Анимус* е засилен и не знаете какъв е смисълът на човешкото съществуване, не се притеснявайте.

Открийте се и помолете маникюристката да ви направи една бърза астро прогноза. Така ще признаете слабостта си, но и ще спечелите уважение, че се интересувате от важните неща.

Целулит

Може да си мислите, че съвременният бич за жените в световен мащаб е домашното насилие, липсата на равенство между половете или рака на гърдата, но истината е, че женските индивиди страдат най-много от целулит.

Неговите хищни пръсти дълбаят дупки по женските бедра и души с безжалостна упоритост и няма уважаваща себе си дама, която да няма мнение по този наболял въпрос. В Салона може да научите най-новите тенденции в борбата с целулита и да получите адекватен съвет как да се въоръжите ефективно срещу този неканен гостенин в мастните ви депа.

За да всеете респект и да не ви помислят за „жена, която не се поддържа“, дайте и вие поне един съвет. Ако не знаете такъв, заложете на редовното хапване на ябълки. По този въпрос никой не може да каже нищо.

*Анимус е понятието от психологията, въведено от Карл Густав Юнг и означава маскулинния (мъжки) принцип в душата на жената.


Повече информация Виж всички