Как да избираме бельо според формата на гърдите?

| от Women`s Health |


Независимо какво казват литературата и изкуството, на света съществуват седем основни типа гърди. Тази информация не идва от „експертни“ разговори между „познавачи“. Тя е резултат на задълбочено изследване, проведено от компанията за дамско бельо Third Love. Те са превърнали изучаването на гърдите в работа и са установили, че на този свят съществуват 7 типа гърди.
Надяваме се тази информация да ви послужи, когато се озовете в съблекалнята, мерейки сутиен или горнище на бански. Излиза, че освен правилния размер, трябва да знаем и формата на гърдите, за да улесним избора на този така интимен елемент от облеклото. И така, на въпроса:

1. Кръгли

Ако са еднакво плътни в горната и долната си част и напомнят половин грейпфрут или портокал, значи имате кръгли гърди. Ако сте от този тип, нямате нужда от сутиен с подплънки или оформящ – природата е свършила това за вас.

2. Изток-Запад

Ако зърната сочат навън, вероятно сте изток-запад ориентирани. Не е нужно да гледат в различни посоки, достатъчно е да гравитират навън от центъра – пак сте в тази категория. В такъв случай се препоръчва Т-шърт сутиен (с изчистени чашки, без излишни детайли), той ще заглади формата и ще „сдобри“ сърдитките.

3. Раздалечени

Ако между гърдите ви има голямо разстояние – вероятно сте в тази категория. Тези гърди обикновено са по-плътни и закръглени гърди от предната категория. С един хубав сутиен с разстояние между чашките нещата идват на място.

4. Капковидни

Формата е точно като в името на описанието – закръглени, но по-плътни в долната част. Тази форма на гърдите се разбира добре с почти всички видове сутиени.

5. Оскъдни

Обикновено са по-плътни в долната част и развити по-скоро на дължина, отколкото на ширина. Най-често са малки като размер. За този тип гърди са създадени подплатените сутиени с повдигащ ефект.

6. Асиметрични

По принцип гърдите не са идеално симетрични, но ако диспропорцията е по-голяма – значи сте от този тип. Големите компании за бельо имат разработени решения. В идеалния случай изберете сутиен с подвижни подложки, така че да балансирате по-лесно.

7. Крушовидни

Общо взето напомнят оскъдните, само че са по-пищни. Когато избирате сутиен, търсете добрата носеща и поддържаща конструкция и избягвайте типа „брижитка“.

Следващия път, когато се озовете в пробната на магазина за бельо, трябва да имате предвид три неща:

1. Нищо не трябва да прелива, или „да хлопа“ в чашките.
2. Презрамките не бива нито да се впиват, нито да се хлъзгат и да падат.
3. Когато закопчаете сутиена, трябва свободно да можете да проврете два пръста под закопчалката.


Повече информация Виж всички