Искате по-гъста коса? Ето идеалните съставки и прически

| от MamaMia |


Косопадът не е проблем, който засяга само мъжете; близо 40% от жените забелязват някаква степен на изтъняване на косата си до 40-годишна възраст. Независимо дали причините са стресът, хормоните, възрастта или генетиката, крайният резултат може да бъде истински убиец на самочувствието. Наистина, проучванията показват, че косопадът оказва голямо влияние върху женската самооценка и цялостното качество на живот, отчасти защото не е социално приемливо жените да страдат от косопад като мъжете.

Добрата новина? Открити са иновации, които могат да помогнат за по-гъста коса – независимо от причината за изтъняване – и съответно за това вие да сте по-щастливи. Продължете да четете по-нататък, за да намерите решения въз основа на предпочитанията си, от най-доброто изцяло естествено решение през най-добрата добавка. Освен това вижте три прически, които създават илюзия за по-гъсти кичури.

Най-доброто естествено решение: масло от розмарин

Един от ключовете за възстановяване на обема е събуждането на фоликулите, които са застинали във фазата на покой, и втриването с етерично масло от розмарин може да помогне именно за това. Маслото стимулира и засилва кръвообращението в скалпа, така че фоликулите да получат кръвта и хранителните вещества, от които се нуждаят, за да преминат във фаза на растеж и тази фаза да продължи по-дълго. Всъщност проучване сред 100 участници от 2015 г. е установило, че маслото от розмарин е толкова ефективно за създаване на по-плътна коса, колкото и препарата за стимулиране на растежа на коса миноксидил. Ефектът обаче е дългосрочен и изисква постоянство – отнело е на участниците в проучването около шест месеца, докато го усетят отчетливо.

За да направите подходяща маска, смесете четири капки масло от розмарин и една супена лъжица базово масло, като например кокосово масло. Втрийте върху скалпа си за една минута; оставете да престои пет минути, след което изплакнете. Използвайте през ден.

Най-добра добавка: астаксантин и биотин

Независимо дали поради възраст, стрес или особености на хормоналния обмен, когато хормонът дихидротестостерон (DHT), свиващ космения фоликул, се увеличи, това може да доведе до изтъняване на косата и по-бързо падане. Скорошни изследвания установяват, че ежедневното добавяне на смес от астаксантин (антиоксидант, получен от водорасли, който спира производството на DHT) и ферментирал биотин (витамин, който помага за производството на аминокиселините, необходими за образуването на кератин, градивния елемент на косата), води до забележимо по-плътен и здрав косъм при последователна употреба. На пазара са налични добавки, които съдържат и двете вещества.

Искате моментално обемен външен вид? В такъв случаи ето ги и надй-добрите прически, изглеждащи по-обемно.

Помислете за нова прическа, която създава илюзията за по-плътна коса с интелигентни техники за оформяне. Вижте тези три варианта и покажете снимките на вашия стилист следващия път, когато сте във фризьорския салон.

Пластове до раменете

Пластовете рамкират лицето и умело прикриват изпъкналостта около линията на косата и слепоочията. Поискайте кройка с дължина до раменете с дълги наслагващи се пластове, които започват от бузите.

Пикси на слоеве

Пикси с изтънени кичури и многопластово придава обем на косата в темето. Попитайте за: подстригване с дължина до ухото с подредени, градуирани слоеве през темето и мек, странично ориентиран бретон.

Късо каре с бретон

Движението и покритието на каре линията и на пълния бретон помагат косата да изглежда по-дебела от всякакъв ъгъл. Попитайте за: каре с пластове и бретон, достигащ веждите.

Вижте още: 

4 къси, дръзки и звездни прически за изтощена и тънка коса


Повече информация Виж всички