Иконата Кейт Мос на 44

| от Хрис Караиванова |


Кейт Мос няма нужда от представяне. Тя е символ на своето време и заедно с модели като Наоми Кембъл, Синди Крофърд и Линда Аванджелиста оформи момичешките ни представи за стил през 90-те години. Едва ли е имало млада жена, виждала топ манекенката на корици от списания, която не си е мечтала да бъде дива,предизвикателна, свободна, слаба и красива като Кейт Мос.

Днес топмоделът навършва 44 години, след като извървява дълъг път, за да получи днешната слава. Забелязана е седнала върху куфара си на летището в Ню Йорк от Сара Дукас, която менажира агенцията за модели Storm. Само две години по-късно Кейт вече има сключен договор с Calvin Klein, за да рекламира облеклото и ароматите му.

Следват години на възход, различни връзки с известни мъже, партита, червени килими. Въпреки някои свои проблемни фази, Кейт никога не губи излъчване, напротив – тя изглежда като Лолита и разпалва страстите навсякъде около себе си. Поведението и често показната й голота могат да бъдат окачествени като твърде фриволни, но някак в това се крие и чарът на модела. А цигарата в ръката й на повечето снимки, е просто запазена марка.

Разгледайте в нашата галерия някои от иконичните кадри на Кейт Мос, които дълго ще останат във времето като еталон на силно женско излъчване.


Повече информация Виж всички