H&M Conscious Exclusive: дрехи от рибарски мрежи и найлонови отпадъци

| от MamaMia |


Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 г. отдава почит на Движението за изкуства и занаяти в Швеция и представя новите устойчиви материали – ECONYL®, който представлява 100% регенерирано влакно от рибарски мрежи и други найлонови отпадъци, както и рециклирано сребро.

Тази година колекцията ще се появи на 19 април в избрани магазини на H&M в цял свят, както и онлайн на hm.com. В България ще бъде продавана онлайн и в магазин H&M на бул. „Витоша“ 6.

H&M Conscious Exclusive 2018 (1)

Това е седмата поредна Conscious Exclusive колекция, създадена от дизайн екипа на H&M, представяща модели, които демонстрират нарастващите възможности за устойчива мода с акцент върху развитието и иновациите. Освен TENCEL™, рециклиран полиестер и органичен лен, H&M въвежда в колекцията и съвсем новия ECONYL®, както и рециклирано сребро. Специално за колекцията, нишките ECONYL® са изтъкани в прозрачна материя с бродерия от дантела, от която е изработена и сватбена рокля, както и мини-рокля с дълги ръкави от тъмна сиво-синя дантела. Същевременно рециклираното сребро се появява в бижута, вдъхновени от дома на артистите Карин и Карл Ларсон.

H&M Conscious Exclusive 2018 (4)

Колекцията H&M Conscious Exclusive 2018 черпи вдъхновение от дома на шведските художници от 19-ти и началото на 20-ти век Карин и Карл Ларсон.

Рекламната кампания е заснета от фотографа Микаел Янсон, а в нея участие взима Кристи Търлингтън Бърнс – световноизвестният модел и основател на организацията за здраве на майките „Every Mother Counts“.


Повече информация Виж всички