Евгения Джаферович за ежедневния грим

| от |


Жени е бивш Survivor, бивша плувкиня, настояща майка на две деца, съпруга на Ваня Джаферович и професионален гримьор. Обърнахме се към нея за помощ, за да ни каже какво да правим, когато имаме точно 10 минути за грим.

Какво правиш, когато сутрин нямаш достатъчно време, за да се гримираш?

Честно да ви кажа, никога не ми стига времето за грим. Винаги може да се сложи и още нещо, и още нещо, и така до безкрай. В повечето случаи излизам просто с лека основа и червило, защото мразя да закъснявам.

Жени

Какво да направим ако имаме само десет минути, за да сложим ежедневен грим?

Ако нямаме време е най-добре да заложим на сигурното – това, което можем най-добре. Никога няма да сбъркаме с изчистено лице – фон дьо тен, руж, спирала и по-ярко червило. Така ще изглеждаме все едно сме имали достатъчно време, за да стоим пред огледалото. Тези няколко продукта са напълно достатъчни за ежедневен грим, в противен случай има опасност да прекалим.

Какво да използваме в ежедневието си като продукти?

Лично аз използвам много малко продукти. Обичам лицето ми да „диша”. Никога не ползвам фон дьо тен. Замествам го с пудра с лек цвят и бронзант, ярко червило и лек руж. Напълно достатъчно.

Какво не трябва да забравяме, да сложим върху лицата ни?

Ако използваме думичката „трябва“ ще кажа хидратиращ крем.Всичко останало е по желание и нужда.

Идва лято, какво е мнението ти за слънцезащитните продукти?

Задължително е лятото да се пазим от слънцето. Няма нищо по-лошо от изгарянето за кожата. В момента слънцето все още не е толкова силно, но след месец ще се наложи да внимаваме. За лицето си използвам по-висок фактор, в повечето случаи взимам от този на децата, който е 50 SPF.

Жени

Може ли, да сложим само червило или трябва и основа?

Зависи от цвета на червилото. Ако нямаме време да нанесем база преди това е добре да се спрем на по-неутрален цвят, просто да придаде свежест на лицето.

Жени

Как да поддържаме кожата си, докато сме без грим?

Аз се старая да съм, колкото се може повече време с чиста кожа. Хубаво почистена от грим, с малко хидратиращ крем и я оставяш да почива. А в неделя са дните ми за маски. Отделям си един час, за да се погрижа за кожата ми.

Урок по ежедневен грим от Евгения Джаферович:


Повече информация Виж всички