Дръж ми чантата

| от |


Ако минете по „Витошка“ – тая променада на добрия вкус и изискания стайлинг, непременно ще видите поне три двойки, при които кокетна дамска чанта се поклаща на мъжко рамо. Носенето на дамската чанта от страна на партньора сигурно минава за проява на кавалерство, но същинското послание на жеста е: „Виждате ли как ме слуша моичкият и кой командва при нас“.

Няма да влизам в дългата тема за социалните роли на пола, нито за разпределението на силите в двойката.
Да караш гаджето или мъжа си да ти носи чантата обаче, е израз на простотия.

Какви задължения има мъжът, решава всяка двойка за себе си. Носенето на дамската чанта обаче, не е сред тях. То е селска проява, сходна на държането на дистанционното в пликче и събуването пред входната врата.

Случва се понякога дамската чанта да тежи, но от това не следва, че гаджето трябва да я носи. Ако дамската чанта е тежка, за това е виновна самата дама и е редно да си понесе последствията.

Има достатъчно други начини да демонстрирате женско превъзходство и мощ. А единственият случай, в който може да се види мъж с дамска чанта, трябва да е, ако я е откраднал току-що.

Между другото това го пише във всеки наръчник по етикет, каквито не липсват и онлайн.

Също така не карайте милото да ви носи всичките торби от шопинга, ще я издържите някак тая сладка болка да мъкнете из коридорите на мола покупките. Не местите в положителна посока имиджа си, ако натоварите гаджето си като хамал от гарата, докато вие гордо стъпвате крачка отпред.


Повече информация Виж всички