Долу срама и задръжките! Да живеят монокините!

| от Лилия Огнянова |


Някоя жена на някой плаж, някога във времето е решила, че няма да живее повече според глупавите стереотипи и отегчителни догми и е захвърлила горнището на банския си с лека ръка, за да остане само по гащички и да позволи на слънцето да целува гърдите й.
Прекалено еротично ли звучи? Може би.

Но трябва да ви кажа, че малко неща са по-приятни от това да си по монокини край морето. Усещаш всичко по тотално различен начин – вятъра, водата, пясъка и слънцето.

Отделно на това няма нужда се притесняваш, че ще имаш досадна разлика и като се гледаш гола в огледалото, гърдите ти ще се белят във формата на банския ти. А както знаем, тази разлика остава дъъъълго след като отпуската е приключила.
Истината обаче е, че страшно много жени се притесняват изключително много да се покажат по монокини на плажа. Неудобно им е, срамуват се, прекалено интимно им се струва и т.н.

Да, това да си покажеш гърдите на всички хора на плажа си е абсолютно разголване пред непознати, но пък от друга страна банският реално е бельо. Тоест, все едно да тръгнеш по Витошка само по бикини и сутиен. Ще ти е адски неловко и срамно. Но на плажа си окей да крачиш с кръшна походка и вътрешно да си горда с новия бански, който си си купила специално за това море.

Съветът ми е, ако сте на море с половинката или с приятелки, а не с роднини, колеги и цялата тайфа от смесен тип (мъже, жени, сингъли, обвързани и т.н.) задължително да пробвате да махнете горнището на плажа. Ще се почувствате разкошно! Ако страдате от неудобство, то намерете си някоя по-скътана част от плажа и се съблечете без срам и задръжки. Постепенно ще свикнете и в един момент няма да можете да си представите да сте на плажа и да държите горнище на банския върху гърдите си. Също така ще забравите завинаги усещането на мокър и подухван от морския бриз плат върху бюста ви, който кара зърната да настръхват до степен да изкарат нечие око.
Единственото, за което много трябва да внимавате, е да не изгорите.

Мажете се стабилно и обилно със слънцезащитен лосион. Кожата на гърдите е изключително чувствителна, особено около зърната, но същото важи и за лицето, ръцете, шията, дупето и общо взето цялото тяло. Задължително ползвайте лосион с подходящ фактор (от 20 нагоре), за да не изгорите като препечени филийки и да си докарате здравни неприятности.

Наслаждавайте се на тялото си и му се радвайте. Оставете комплексите настрана и обичайте себе си такива, каквито сте. Винаги ще има нещо, което ще искате да промените по себе си, но идеални хора няма. Има само лъчезарни и сдухани. Първите се радват на себе си и гребат с пълни сили от живота, а вторите робуват на „какво ще кажат хората“.

Махайте горнището и позволете на слънчевите лъчи да се разходят по извивките ви. Мога да ви уверя, че когато станете на 70, ще си стоите на пейката пред блока и със задоволство ще си спомняте за летата на по монокини ?


Повече информация Виж всички