Детоксът, настроението и енергията струват само няколко минутки сутрин

| от MamaMia |


Намираме се в периода между пролетната умора и ентусиазма за ранните летни дни – период, в който ни е безкрайно важно да се чувстваме свежи, тонизирани, красиви и отпочинали, за да не пропуснем възможностите пред нас и за да ги изживеем на макс и с огромно удоволствие. Рутината за сутрешен детокс може да бъде много полезна за почистване на организма от токсини и възстановяване на енергията. Друг неин плюс е, че обикновено е елементарна за извършване и изобщо не отнема много много време. Тези методи, които ще разгледаме по-подробно, са лесни за включване в сутрешната рутина и ще ви помогнат да постигнете оптимални резултати. Освен това  са много приятни. Да отделите само няколко минутки сутрин, ще ви бъде предостатъчно.

Пийте топла вода с лимон

Топлата вода с лимон е един от най-популярните начини за сутрешен детокс. Лимонът съдържа витамин С, който помага за укрепване на имунната система и за детоксикация на организма. По-конкретно, лимонът стимулира функциите на жлъчния мехур, а също и подпомага черния дроб да произведе ензими, които разграждат токсините. Прибавянето на топла вода помага на организма да се хидратира и да се отърве от ненужните отлагания.

Използвайте паста за зъби и върху езика

Неприятният дъх и лошата миризма в устата най-често са в резултат на бактериите, които са се натрупали в устатната кухина. За да се отървете от този неприятен аромат, може да използвате паста за зъби, нанесена и по езика ви, след което да изплакнете устата с топла вода. Всеки такъв продукт за дентална хигиена съдържа антибактериални съставки, които ще помогнат за премахване на бактериите, които допринасят за гадния дъх.

Практикувайте йога или медитация – най-добре и двете

Йогата и медитацията са изключително ефективни начини да се отпуснете, да се концентрирате и да намалите стреса. Това е важно, тъй като стресът може да влоши общото здравословно състояние и да забави процеса на детоксикация. Когато се практикува йога или медитация, дихателните упражнения и движенията могат да подобрят фокуса ви и изобщо мисловната ви дейност, да ви донесат душевен покой за предстоящия ден, и, разбира се, да ви помогнат да намалите стреса и да се почувствате по-енергични.

Опитайте сурова храна

Суровата храна е богата на витамини, минерали и фибри. Като включите сурова храна в сутрешната си рутина, можете да подобрите енергийния си прием и да улесните храносмилането. Не забравяйте да наблягате на сезонни продукти и на плодове и зеленчуци местно производство – те винаги ще са най-полезните за вас.

Пийте зелен чай

Вкусът му е специфичен и не допада на съвсем всеки, но ползите от него не са пренебрегване. Зеленият чай е богат на антиоксиданти, които могат да помогнат за детоксикацията на организма. Освен това, той може да ви даде допълнителен енергиен тласък.

Тези ритуали за сутрешен детокс могат да бъдат използвани в комбинация или поотделно, за да помогнат да се почувствате по-здрави и по-освежени в началото на деня. И, не последно място, за да действат методите максимално и за да ви е приятно да ги изпълнявате и да се занимавате с тях, е желателно да сте си осигурили продължителен и качествен нощен сън.

Вижте още: 

Храните, които убиват метаболизма


Повече информация Виж всички