Денят на жената е всеки ден

| от Mamamia |


Advertisement
За различните жени Осми март има различно значение. Някои го приемат единствено като Ден на майката, други вярват, че е ден на всяка жена.

За едни е повод за празнуване със семейството, с приятелките или с романтичния партньор, а за други – Международния ден, в който да се отбелязват постиженията в борбата за равноправие на жените и стъпките, които все още трябва да се извървят в тази посока. Има и немалко жени, които изобщо не честват деня по никакъв начин.

Аз избирам да съчетая всичко изброено – хем да поздравя мама, хем да отделя време и да дам внимание и грижа на себе си и на най-скъпите си приятелки, хем да използвам възможността да кажа нещо смислено за жените и да свърша нещо обществено полезно.

Само чe… не чакам да стане Осми март, за да правя това. Или поне не го правя само тогава.

Ще ви издам една тайна, момичета! Ако се чувстваме щастливи и пълноценни, тогава всеки ден от живота ни може да е Ден на жената. Защото ние самите го изпълваме със смисъл и положителна енергия за себе си и за другите дами около нас.

Това е особено лесно през пролетта, когато година след година се чувстваме изпълнени с енергия за нов живот, за смели крачки и за позитивни промени.

A какво е нужно, за да бъде всеки ден празник на жената, на женствеността и на женското начало?

Звучи лесно – да го поискаме, за да го постигнем. Може би по-трудната част е да приведем в действие решението си. Да си щастлива с женствеността си изглежда ето така:

Да се обграждаш с обичащи хора, които разпалват светлината ти, а не я гасят

Забелязали ли сте как в една среда се чувстваме смели, разбрани, приети, поощрявани и окуражавани, а в друга – смалени, не по мярка, стеснителни, нежелани, обезпокоени как ще се приемат думите и действията ни, измервани, осъждани, сякаш трябва да се борим за мястото си…

Няма правилни и неправилни хора, но има хора, които са по-правилни за самите нас в сравнение с други, защото с тях си даваме крила взаимно, а не си режем крилете.

По-добре да даваме приоритет на тях, отколкото да се чудим как да се харесаме на другите и да изгаряме жизнената си енергия в такова непродуктивно занимание.

Да се чувстваш красива отвън и отвътре

Казват, че красотата е в очите на гледащия, и това важи с особена сила, ако гледащата си самата ти.

Точно така – да харесваш себе си е най-автентичната и красива форма на харесване, която освен това дава положителен пример на другите да те харесват и отстрани.

Да се радваш на млада, стегната и еластична кожа във всяка възраст

Серията Eucerin Hyaluron-Filler e насреща за всички момичета, които имат нужда от помощ с това.

Включването на продуктите от серията в ежедневната грижовна рутина за лицето гарантира 200% повече хиалурон и способства за по-млада на вид кожа чрез своя троен ефект – запълва вече образуваните бръчки, стимулира естественото производство на „магическата съставка“ хиалуронова киселина в организма и предпазва от образуването на нови бръчки.

Eucerin Hyaluron-Filler забавя стареенето на кожата, като предпазва от твърде бързо разграждане на хиалуроновата киселина вследствие от пагубния ефект на свободните радикали върху кожата.

Да си отпочинала

Вече сме достатъчно умни, че да знаем, че сънят не е за слабите, нали така?

И че всяко предизвикателство на ежедневието е по-малко драматично и по-лесно за справяне, когато сме си набавили нужните ни часове сън.

Чувстваме се по-заредени с енергия, по-секси, по-леки и по-готови за нови приключения.

Да прекарваш време на откритo…

…но да се предпазваш от опасните слънчеви лъчи. Времето навън зарежда с енергия, с настроение, с любов към живота и с нови преживявания и запознанства. Обаче колкото и да се забавляваме, не бива да забравяме да сме внимателни и грижовни с кожата си.

Серията Eucerin Hyaluron-Filler предлага няколко разновидности дневен крем със слънцезащитен фактор, съобразени с различните типове кожа, а също и околоочен крем със слънцезащита – за най-чувствителната зона от лицето ни. Идеален начин да съчетаем разходката на слънце с безопасността на кожата ни и с нейното подмладяване.

Да ти върви като по вода

Което обикновено ни се случва, ако сме добре хидратирани. Не е нужно да си напомняме да пием вода с приложение, наистина. По-приятно ще е да си създадем няколко традиции – чаша топла вода след ставане сутрин, която помага да задвижим метаболизма си. Чашка вода преди лягане.

И винаги бутилка с нас в чантата ни, когато излизаме навън – така едновременно ще спестим от купуване, ще пощадим природата от пластмасови отпадъци и ще си имаме със себе си напомняне да пием вода.

А грижата за хидратираната ни и млада кожа можем да доверим в ръцете на Eucerin.

Да се отличаваш с интересно хоби

Неповторимо е усещането да се занимаваш с дейност, която обичаш. Независимо дали е медитация, писане, четене, или създаване на нещо с ръцете си.

Ключово е да е нещо, което наистина ни носи удоволствие, а не го правим само за да изпъкнем – например да ходим на опера не от любов към операта, а защото изглежда престижно отстрани.

Ставаме наистина експерти, виртуози и познавачи в заниманията, носещи ни наслада. И, да, после правим впечатление и блестим с това – случва се по естествен начин! Хобито е един от най-щастливите начини ежедневно да празнуваме живота.

И не на последно място: La donna è mobile!

Да се движиш носи искрена радост от живота. И в пряк, и в преносен смисъл.

Да пътуваш и да откриваш нови места и култури. Да не оставаш на едно място във вредни за теб ситуации. И да откриеш предпочитания от теб спорт, който да практикуваш достатъчно редовно, за да се чувстваш здрава, подвижна, пълноценна, хубава и заредена с енергия за живот и празнуване.

За всички тези неща не е нужно да е Осми март.

И все пак – честито!

Вижте още:

Face Yoga, тип на кожата и перфектната грижа за лицето


Повече информация Виж всички