Сложни дилеми за жени

| от Marie Claire |


Всички обичаме тъй наречените „хакове“. Хитрите съвети, които ни помагат да изглеждаме по-добре по възможност за по-малко пари. Ето една порция полезни съвети, свързани с дрехите и аксесоарите:

Когато си купите нов пуловер от мохер или ангора, сложете го в плик с цип и го оставете в камерата на хладилника за поне 3 часа, така няма да се появят неприятните топченца.

Миризмата на застояло, може да се премахне от дрехите в шкафа, като се напръскат със смес от една трета водка и две трети вода.

Мазното петно от кожена чанта ще премахнете като го наръсите обилно с бебешка пудра и оставите за една нощ, ако на сутринта петното още стои, повторете процедурата.

Тайната на добре скроените всекидневни дрехи е ликра. Идеалната формула е 95% памук, 5% ликра за Т-шъртите и поне 2% ликра за джинсите – това помага да си запазят първоначалната форма.

„Когато подреждате дрехите си, вървете от светли към тъмни и отляво надясно. Очите ви ще следват цветовете и ще се ориентирате по-лесно“ – съветва Мелани Карлтън, основател на Fascitelli и Clos-ette.

Как да разберем дали кашмирeният пуловер в магазина е качествен? Внимателно разтеглете материята, ако не си върне формата, материалът не е добър.

Как да разберете дали джинсите в магазина ще ви станат без да ги пробвате? Опитайте „вратния метод“ – хващате панталона за талията и я увивате около врата си, ако краищата се допират, значи джинсите ще ви станат.

Разчистете 25% от гардероба си като си задавате простия въпрос: ако сега бях в магазина, бих ли купила това повторно? И ако отговорът е отрицателен, просто се разделете със съответната дреха.

Полезна информация: ако се чудите дали да си купите фалшива дизайнерска чанта, отговорът е НЕ. Ако се чудите дали да купите фалшиви диаманти, отговорът е ДА. Нетренирано око трудно различава фалшивите камъни от истинските.

Официалните събития не са време да се заигравате с тенденциите. Бъдете наясно с фигурата си и това, което ви отива и не отстъпвайте от привичния си стил. Дори звезда като София Вергара е наясно, че изглежда добре в рокля тип русалка и винаги носи такава, когато се появява на червения килим.

„Никога не обличайте дрехата, веднага след гладене, защото така ще се мачка повече. Оставете я поне пет минути „да се отвърне.“

Най-добре ще почистите пуловера от топченцата с пемза.

Ще удължите живота на цветята във вазата като сложите малко водка във водата.

За да избегнете бримки и накъсвания на чорапогащника, напръскайте го с лепкав (разбирай евтин) спрей за коса.

Петна от велур можете да остраните с мека пила за нокти или със среда на стар хляб.

Ако ще си купувате сватбена рокля или тоалет за друго важно събитие, отидете на проба със съответните обувки, бижута и направена коса, за да имате по-ясна представа как ще изглеждате.

Врязаните и прозиращи през дрехите бикини са сред големите модни престъпления, инвестирайте в безшевно, свободно заставащо бельо.

Петната от червило излизат със спрей за коса.

За да разтегнете нови обувки, напълнете две торбички за фризер с вода, затворете ги плътно и ги сложете в обувките. Поставете обувките за една нощ във фризера, когато водата замръзне, ще разтегне обувките.

Хубавият силует започва с добра основа. Момичета, никога не подценявайте оформящото бельо. Прилепналите кюлоти, тип страстоубийки, са първи приятели на жената.

Можете да разтегнете стегнати обувки като ги обуете с дебел чорап и насочите топлата струя на сешоара срещу тях.

Когато избирате палто, сако или блейзър, гледайте да пасва добре на раменете ви. При поправка, шивачът може да стесни талията, да скъси подгъва, но за раменете не може да направи нищо, така че те трябва да прилягат идеално.

Носете палтата си на химическо чистене ПРЕДИ да ги приберете и винаги ги оставяйте на дървени закачалки в торбите за съхранение. Това предпазва плата и държи молците надалече.

Сутиените, които носите всекидневно, трябва да се сменят на всеки 3 до 6 месеца, защото губят еластичност и поддържаща функция.

Идеалната дължина на подгъва на тясна пола е точно над коляното, всеки сантиметър надолу, започва да скъсява оптически краката.

Коланът на панталоните ви стяга. След изпиране, докато са още влажни, ги разтеглете с ръце или с помощта на сешоар.

За да не изглеждаме евтино, когато показваме плът, трябва да спазваме баланс: ако сме с къса пола или шорти, носим по-затворено горнище и обратно – ако деколтето е пищно и ръце са голи, от кръста надолу носим нещо по-дълго, прилично и затворено.

Обиците халки отиват на всички, независимо от възрастта, но има и някои особености: ако лицето ви е тясно, изберете по-големи овали или покрити с детайли. Ако имате кръгло лице, търсете издължени или капковидни форми.

Жегата може да изкриви рамките на слънчевите ви очила, затова винаги ги носете в твърд калъф и никога не ги слагайте над челото си в горещо време.

Най-страхотния модерен трик да сте най-стилното момиче околовръст – комбинирайте шикарно долнище (копринен или плюшен панталон, пола от пайети или кожа) с износен Т-шърт или стара блузка.

Инвестирайте в копринени или сатенени калъфки за възглавница – те предпазват косата от начупване, а и кожата е много по-мека и гладка.

Ако не сте сигурни за дадена покупка – в магазина или онлайн, просто излезте и купете, само ако на следващия ден пак мислите за това.

Няма нищо по-шикозно от това да се придържате към стила, който ви стои най-добре. Жертвите на модата никога не са шик!


Повече информация Виж всички