7 бързи трикчета за красота за тотални мързелани

| от MamaMia |


От зората на времето досега се очаква, че ние, момичетата, трябва да даваме мило и драго, време и нерви, само и само да бъдем достатъчно хубави. То не бяха задушаващите едновремешни корсети, то не беше японската традиция да деформираме костите си, за да имаме малки стъпала, не бяха супермоделите от 90-те години с техния размер дрехи „двойна нула“. Ние не просто трябва да полагаме ежедневни, ако не и ежечасни грижи за визията си, но и да се стремим към краен резултат, при който да изглежда, че ей сега сме се събудили точно толкова красиви.

Пази, Боже, да те мързи стилизираш буклите си преди парти. Или пък да не намираш за нужно да епилираш ръцете си. „Трай, бабо, за хубост!“ си е съвсем валидна поговорка, само дето не се отнася единствено за баби.

Е, готиното на съвременността е, че представите за хубост далеч не са лимитирани до една определена визия, която да гоним.

А има и някои простички и гениални трикове за красота, които доказват, че и ние, мързеливите, можем да постигнем хубост, без да траем кой знае колко.

Например:

Кокосово масло за…. коса?

Напоследък си говорим доста за ползите от кокосовото масло. То е мазнина, подходяща за готвене при всякакви температури, защото не се разпада на трансмазнини. Понеже е естествен овлажнител, с него можете на бърза ръка да оправите въпроса със сухото носле на домашния си любимец, а и със собствените си напукани устни, ако посред нощ се окаже, че балсамът е свършил.

Знаехте ли обаче, че кокосовото масло може да хидратира и косата ви? Ако втриете малко от него в кичурите си и ги пристегнете на кокче, докато чистите, тренирате, или разхождате детето или кучето, след това можете просто да измиете косата си и тя да изглежда превъзходно. Не е трудно да пробвате, понеже то е все по-лесно за откриване – не само на рафтовете на любимите био магазини, но и на здравословните щандове на все повече квартални супермаркети.

Околоочният крем като магическа гумичка

Тъкмо сте нанесли перфектната очна линия на едното си око и, разбира се, тотално ще оплескате грима на другото. Мицеларна вода или гел очевидно нямате наблизо, каните се да си купите нови от две седмици насам, но все пак сте мързеливи. Сърбят ви ръцете да се откажете и да обявите днешния грим за изгубена кауза.

Оооообаче…

Памуче, тампон за грим или клечка уши, потопени в околоочен крем ще свалят за секунди следите от неумело гримиране. И не само това, ами и ще озарят клепачите ви и ще премахнат подпухналия ефект от тях.

Балсамът за устни е укротител на вежди

Понякога буйните и непокорни вежди изглеждат толкова потресаващо, че работата си е направо за звероукротител. Щипка изобретателност и минаване само с един щрих балсам за устни по дължината им оправя нещата точно в тези ситуации.

Опушен грим само с три продукта

Тъмнокафяв молив за очи, четка за очна линия, мастиленочерна спирала. Толкова. Това е всичко, което с малко сръчност лесно и удобно може да гарантира фатален поглед в рамките на около три минути.

Петно за петно, четка за зъби

Или май не беше така поговорката? Мързеше ни да я запомним. Не ни домързя обаче да изпробваме следния трик: четка за зъби, потопена в малко избелваща паста, премахва петната от ноктите ни. Четка за зъби, потопена в лимонов сок, може да изчисти и петно от накапана нова дреха.

Направете го под душа

Не това, другото. Рядко намираме време и желание да се занимаваме с маска за лице 2-3 пъти седмично, а то, хич да не е, си трябва. Лицето ни не трябва да страда от нашия мързел, самите ние страдаме достатъчно от него. Затова в дните, в които пропускаме шампоана можем да нанесем маската си за лице, докато изпълняваме останалите си ритуали в банята – ексфолиране, епилиране, или за каквото сме намерили мотивация и душевни сили. Изплакнете в края на душа и се радвайте на чистата си и блестяща подмладена кожа.

Тоник, но не с джин

И мазната, и сухата, и смесената кожа се нуждаят от подхранващ тоник, който да ги балансира. Да го втривате постепенно с памучен тампон може да е мноооого досадно. Ако обаче ви се намира празно шише от какъв да е спрей под ръка, можете да го измиете внимателно, да изсипете вътре тоника си и оттам нататък рутинният ритуал да се случва равномерно за секунди.

Ако ви съмнява ефективността на тези дребни трикове, пак си заслужава да пробвате. И веднага ще ви кажем защо: единствено да ги опитате е по-бързо от това да ги прочетете!

Вижте още:

Как да си направим домашна маска за коса


Повече информация Виж всички