5 основни стъпки за перфектен грим

| от Рада Копрева |


Когато става дума за външен вид, вътрешното ми beauty гуру избухва с хиляди идеи, съвети и всякакви други грим поучения. Но именно когато става дума за това как избираш да изглеждаш, нещата стават и доста по-лични. Всеки е с различна гледна точка по отношение на това какъв и колко грим е необходим за различни поводи, затова ще се съсредотoча върху нещо по-полезно.

Събрах за вас моите лични 5 трика с продукти към тях, които можете да използвате всеки път, когато искате да подчертаете красотата на лицето си. Те ще допълнят вашата визия и ще ви гарантират по-дълготраен грим.

Задължителната основа за грим
Колкото и маловажна да ви се е струвала основата за грим досега, време е да приемете, че тя е основен компонент на красивия грим. Базата или т.нар. праймър подготвя вашето лице за всеки следващ продукт, като хидратира кожата и я защитава, изравнява тена и държи фон дьо тена, както и всичко върху него. Основата за грим има две прости задачи- да изглади кожата и да запази грима ви перфектен през целия ден. Като един опитен любител на грима, ще ви препоръчам две основи, които намирам за най-ефективни. Едната от тях е Baby Skin на MAYBELLINE New York – по-достъпна като цена, можете да я намерите в дрогерии като ,,DM” или ,,Lilly”. Другата – Porefassional на Benefit – е по-скъпа и можете да я откриете в магазини ,,SEPHORA”. И двете основи се справят отлично, минимализирайки порите, но Porefassional на Benefit матира кожата напълно, докато Baby Skin може да не е толкова ефективна при по-мазна кожа.

Unknown 8.56.57 PM

Baby Skin на Maybelline New York- Достъпна в дрогериите за около 12лв

 

Unknown-1 8.56.55 PM

Porefessional Primer на Benefit- Достъпен в магазин ,,SEPHORA” за 52лв.

Коректор под очите – определено работи!

Сигурно сте чували това много пъти, но нека повторим и затвърдим – нанасянето на коректор под очите придава свеж вид и скрива сенки и торбички. Тук обаче важна е техниката. Слагането на просто някакъв коректор и хаотичното размазване не е решение. И по този начин ще скриете някои недостатъци, но резултатът няма да е съвършен. За това си има трикове, чрез които покритието успешно ще скрива умората през целия ден. Ето и моята лична техника:
Идеята е да образувате с коректора нещо като малки триъгълничета под очите и да го оставите на лицето за 2-3 минути, за да не е толкова течен. След това не размазвайте, а с каквато и да е гъбичка за грим лекичко потупвайте зоната под очите. Правете това, докато продуктът се „усвои“ от кожата естествено и равномерно. Размазването често води до напразно изхабен продукт и ненаситно покритие на зоната.
Двата коректора, които препоръчвам, отново са един по-достъпен от дрогерия, и един по-скъп от магазин ,,MAC” в Paradise Center и The Mall.

2282842

MAYBELLINE NEW YORK MASTER CONCEAL by Face Studio- достъпен в дрогерии за 13лв.

2510643

Mac Pro Long Concealer- наличен в магазини ,,MAC” Paradise Center и The Mall на цената от 38лв

Бял молив на долния клепач за по-свеж поглед

Когато започнах да се интересувам от гримове и грим техники, черният молив на долния клепач беше на мода, заедно с черния опушен грим. Така окото става красиво и с подчертан контур, но и изглежда по-малко.
Новите тенденции в грима повеляват окото да изпъква, а това много лесно се постига с нанасянето на бял молив на вътрешното ръбче на долния клепач след вече нанесената спирала. Белият молив създава усещането, че окото е по-голямо и допълва визията, като подчертава погледа.
Отново ви препоръчвам два продукта на различна цена. Чудесен бял молив от дрогерия е Flomar Waterprooof Eyeliner Pencil за около 5 лева, а другият от магазин ,,SEPHORA” на марката TOO FACED е BULLETPROOF LINER за 35лв. И двата вършат работа ако си търсите молив за долния клепач, но този на TOO FACED може да ви служи и като очна линия, тъй като е снабден с гъбичка на единия край, която позволява лесно оформяне на линията.

too-faced-bulletproof-liner-with-sharpener-white-lie-d-20140627103051307~363595

 

TOO FACED е BULLETPROOF LINER за 35лв

0026926_flormar-waterproof-eyeliner-pencil-flr-e-wel-pencil-113-pure-white

Flomar Waterproof Eyeliner – наличен в дрогерии за не повече от 5лв

Нанасяйте спиралата внимателно и умно

Огромните мигли, с които приличате на Мини Маус отдавна не са мода. И в миглите, подобни в останалите сфери на грима, тенденциите са насочени по-скоро към естествения вид, а не към кукленското излъчване. Разбира се, спиралата за мигли е неотделима част от make up pack-a на всяко момиче, но и към нея трябва да се отнасяте внимателно. Нанесете спирала, след като сте приключили с останалата част от грима и опитайте да мигате върху четчицата, за да сведете слепянето на мигли до минимум. Отново ви предлагам две спирали, зад чието качество заставам:

web_betterthansexwaterproof_composite_2

Водоустойчива спирала ,,Better than Sex Waterproof” на TOO FACED достъпна в магазин ,,SEPHORA” за 56лв.

Unknown 11.32.20 PM

Водоустойчива спирала Scandaleyes Retro Glam” на RIMMEL достъпна в дрогериите за окло 8лв.

 

Използвайте “Setting Spray”
Сетинг спрейът е течност, която се пръска на вече гримираното лице от разстояние 20см или горе-долу една педя. Функцията му е да запази грима непокътнат цял ден или нощ. Със сигурност не е най-популярният козметичен продукт в България, но след като го опитате, ще видите огромната разлика към по-добро. Той е нещо като лак за коса, само че не е лепкав и е предназначен за лице – държи всичко, което е върху него, на място. Много марки правят по два вида сетинг спрей – за през деня и за през нощта. Предполага се, че ще купонясвате здраво и определено нямате място в чантичката да разнасяте гримове, а и нерви не са ви останали да ходите до тоалетната да оправяте грим, особено когато купонът е в разгара си. Е, давам ви решение – сетинг спрей. Ще го намерите в магазин ,,SEPHORA” , един от много добрите е на марката ,,Urban Decay”. В голяма опаковка струва 54лв, но го има и в по-малка, която ще ви улесни при пътувания и разнасяне. Личният ми съвет е да си купите два продукта – един за през деня и един за през нощта, но и двата в травел опаковка. Така ще имате и дневен и нощен вариант за по-разумна цена.

3605971305887_settingspray_allnighter

3605971366246_allday_allnight_travelsize_duo_alt1


Повече информация Виж всички