Жена татуира думата „Веган“ върху лицето си

| от Хрис Караиванова |


Как ще познаете единствения веган в стая, пълна с хора? Той ще дойде и ще ви каже, разбира се. А в случая с героинята в нашата история, нещата са стигнали още по-далеч – тя е татуирала думата „Веган“ не къде да е, а с големи букви върху челото си. Поне можем да сме сигурни, че никой няма да се чуди какви са нейните хранителни предпочитания.

Кейт Алис е млада жена, която страстно защитава животните и по никакъв начин не иска те да бъдат убивани, особено, за да се нахраним ние. Освен това, Кейт си пада по татуировките и далеч не е единствената.

Дотук всичко е нормално, докато на момичето не му хрумва да защити вярванията си по-много смел и още по-натрапчив начин. Татуировките върху лицето като цяло се срещат рядко и изискват голяма доза бунтарство и непукизъм, а когато изпишеш върху челото си „Веган“ и пуснеш снимка във Facebook, определено можеш да очакваш вълна от негативни коментари.

веган

В поста си Кейт Алис споделя, че си е направила две татуировки – една в подкрепа на по-голямата осведоменост за самоубийствата и втора, която показва страстта й към веганството. И докато нейните приятели оставят позитивни коментари в нейна подкрепа, обществото в Twitter далеч не е толкова солидарно.

Потребител на Twitter попада на снимките на Кейт преди и след татуировката, които тя е качила в Snapchat и ги споделя в мрежата, а под поста валят коментари като: „Веган от един месец си прави веган татуировка“, „Ще си татуирам „Дебел кучи син“, за да не обяснявам на целия свят, че обичам бургери“, както и много други визуални закачки.

Самата Кейт обаче не се притеснява от това, което е направила, както и от общественото мнение. „Много от татуровките, които хората си правят, нямат някакво значение зад себе си, но туй като аз съм невероятно отдадена на веганството и знам, че ще бъда веган до живот, исках тази татуировка да бъде на видимо място“, казва Кейт за Independent.

„Получих много коментари, че така няма да мога да си намеря работа, което няма значение, защото работя за себе си от 18-годишна. Освен това, е лесно да се скрие с грим и бретон“, разказва още младата жена.

Кейт Алис не е единствената, която получава негативни мнения за избора си. Нейната татуистка Джордън МакКрей се е почувствала толкова атакувана във Facebook, че е свалила снимката с татуировката на Кейт и е написала пост в нейна защита: „Въпреки че не съм веган и най-вероятно никога няма да съм такъв, наистина я уважавам, че се бори за това, в което вярва и че се гордее да го покаже, без да се опитва да ме убеди в правотата си, както всички си мислят, че веганите правят“.


Повече информация Виж всички