Жена на футболен фен: Тактики за оцеляване

| от Емилия Седевчова |


Отново стартира Висшата лига! И ето мъжът вкъщи вече се подготвя за предстоящите много, много мачове, които ще продължат, с кратки прекъсвания, месеци наред. И, ако и вие самите не сте футболни фенове, вече се чудите как ще издържите този период, в който често се случва мъжете да ни пробутват част от домакинските си задължения (а и не се стараят да го замаскират добре), за да изгледат някой друг мач от кръга, а сезонът е дълъг, да не напомням, че тази зима ще има и Световно първенство по футбол. Но преди напълно да ви притесня, бързам да споделя няколко изпитани от мен (жена на заклет футболен фен) метода, с които опазваме мира вкъщи през футболния сезон, а и мъжат ми не пропуска прекалено от домашните си задължения за сметка на футбола. Ето ги и тях:

Направете график предварително

Разпределете домакинските задължения помежду си и времеви диапазон, с толеранс от няколко дни, в които те трябва да се свършат. Така мъжът ви няма да се чувства пристиснат до стената и пред дилема дали да изчисти банята, за да има някакъв мир у дома, но да изпусне футбола или пък да си изгледа страхотния мач между Ливърпул и Сити, пък после да изтърпи някаква разправия. Защото, повярвайте ми, ако и ние не проявим разбиране към него и интересите му, той пък съвсем няма да направи това към нас! И почти всеки футболен фен би избрал да си изгледа мача независимо на каква цена, а чиниите от вечерята ще чакат ли чакат. А при добра организация и взаимно толерантно отношение всички могат да са доволни накрая.

Проявете търпимост в замяна на същото

Не натяквайте постоянно, че за поредна вечер не може да се гледа нещо различно от футбол и пак футбол, а проявете търпение към страстта на половината си, както той си затваря очите, когато домъкнете вкъщи поредната ненужна кутия с обувки, и от време на време го изненадайте със студена бира. Така той ще се чувства донякъде разбиран и ще проявява по-голямо внимание и към вашите желания.

Дайте шанс на футбола

Опитайте се да разберете страстта му и да се запознаете поне частично с футболни отбори, а защо и да не изгледате някой добър мач заедно. Това ще ви сплоти още повече, а и ще прекарате допълнително време заедно, като двойка. Време, което и без това е ограничено в натовареното ежедневие на всеки, а ако сте с деца – още повече. Затова опитайте. Нищо няма да загубите.

Може да откриете обща страст…

А ако превърнете страстта към футбола на мъжа си и в удоволствие за вас самата, ще се забавлявате заедно без да ви дразни толкова много, че той изостава с почистването на банята вече втори ден. И не, това не означава да се насилвате да харесате нещо, което така или иначе може пък да не е вашето, а по-скоро да отделите малка част от времето си, да се запознаете с принципите на играта и да изгледате някой очаквано добър мач без да мрънкате през цялото време, докато си ровите в телефона.

Може пък да се изнененадате и да ви хареса. Все пак, говорим за Висшата лига, а не за треторазряден футбол и там играта е на високо ниво. Разликата е очевидна дори за неопитно око. А това, което най-вече привлече мен, беше създаването на мой собствен отбор във Фентъзи Премиър Лийг. Това е игра, изцяло базирана на реалното представяне на футболистите в мачовете през различните кръгове. А ние ставаме своеобразни мениджъри, като с виртуален бюджет съставяме отбор и според неговото реално представяне печелим и губим точки. И това стана толкова популярно напоследък, че не познавам футболен фен, който да си няма такъв един отбор. Е, хареса ми дотолкова, че тази година се запознах с всички трансфери до момента и следих представянето на футболисти и отбори още по групите, за да конкурирам качествено отбора на мъжа си и не само.

И за финал само ще напомня, че с мъжа се водят най-леко и приятно разговори, преговори и се планира за каквото и да е било, когато сте изгледали заедно отличен мач, а неговият отбор е победил, а не пречи и спокойната атмосфера, вкусната храна и добрата бира. Освен това, нищо не сближава двама души повече от общите интереси и умението да се забавляват заедно.

Вижте още:

Физическа сила, сексапил или нещо повече: защо въздишаме по спортисти?


Повече информация Виж всички