Умно и полезно: Нови рокли от старите ризи

| от Mama Mia |


Едва ли някоя жена си представя как шевна машина подарък от мъже ѝ би я извадило от следродилната депресия. Оказва се обаче, че на една майка от Юта, САЩ точно това ѝ е помогнало.

Стефани Милър има 4 деца и съпруг, който се опитва да я подкрепа и улеснява в грижата за тях. Не винаги обаче всичко може да върви гладко и щастливо в семейния живот.

По професия Стефани е учителка по рисуване, а по призвание е художник. Когато се появява първото дете, двамата с мъжа ѝ живеят в малък апартамент, в който няма място за картините ѝ. След раждането тя се чувства угнетена, подтисната и изгубила смисъла на живота и идентичността си.

Една вечер мъжът ѝ се прибрал вкъщи и ѝ връчил шевна машина, купена от местния магазин за 50 долара. Подаръкът явно е улучил точно в десетката, защото благодарение на него Стефани открила нова своя креативна страна – шиенето. В началото започнала с плюшени животни. Гледала различни видеа в YouTube кое как се прави, после пробвала сама и ѝ се получило.

В последствие я хваща яд, че съпругът ѝ иска да изхвърли една от ризите, която тя му е подарила за Коледа само преди няколко месеца. Дрехата се била свила при пране, но на Стефани не ѝ се искало да я оставят в боклука. Така ѝ дошла идеята да превърне ризата в рокля на едната си дъщеря.

Постепенно всички ненужни ризи и тениски се превръщали в разкошни дрешки за момиченцата ѝ, които от своя страна толкова харесвали роклите си, че постоянно правили заявки за нови.

Стефани намирала кройки и съвети за шиене в интернет и така създавала уникални дрешки за децата си.

В галерията ни по-горе може да разгледате част от най-добрите творения на Стефани, а в профила ѝ в Инстаграм можете да видите повече от творчеството ѝ.

Ако пък искате сами да се пробвате да превърнете някоя стара дреха в нова, то изгледайте това видео:


Повече информация Виж всички