Супер яките неща от филмите, които никога няма да ти се случат

| от Антония Антонова |


Мнозина сред нас не си дават сметка как мозъците им са промити от фантасмагорични холивудски сюжети, при това докато твърдят, че си падат по бутиково френско кино от 80-те и не знаят коя е Камерън Диас.

Достатъчно е веднъж на 5 г. да си изгледал филм, в който добрите побеждават лошите, красивото – грозното, а любовта – всичко останало, за да ти се повреди душевния баланс завинаги и вечно да очакваш да ти се случват неща, дето просто няма как да станат в тоя живот.

Ето 6 тъжни примера за готини сценарии, които обаче само в киното ги има:

Каквото и да става, любовта побеждава

Срещате се, влюбвате се, правите си 2-3 деца. Той започва да кръшка, ти също. Развеждате се след 15 години неприятен съвместен живот и точно преди цялата тая мъка най-сетне да приключи веднъж завинаги, той осъзнава, че ти си жената на живота му…

Вследствие на това прозрение от пълен нещастник и безотговорно леке спонтанно се превръща в страшен пич и истински джентълмен, и започва да прескача оградени участъци на летище, за да те спре да си хванеш полета за Лос Анджелис с новия си любовник – фитнес гуру от Барбадос, с когото тъкмо ще правите секс в самолета.

Изведнъж обаче, от нищото, ти също разбираш, че любовта е вечна и една, въпреки че чорапите му смърдят и принципно е долно, лъжливо копеле. Събирате се отново, правите още 3 деца, нищо че си на 45 г. Доживявате до 90+, той се грижи за теб, докато си с деменция и го замеряш с чехли, защото си мислиш, че е крадец, а любовта спасява вселената от имплозия…

Жените винаги са красиви, дори ако са ревящи, пияни и зли

Освен това са стройни, сексапилни и владеят бойни изкуства, за да побеждават лошите, които искат да им дръпнат чантата на пазара. Когато се събудят сутрин, нямат подути очи, гурели или небрежно засъхнал сопол в опасна близост до горната устна. Не! Те са начервени и прочее, облечени в дантелени боксерки, с огромни гърди, добри души и множество таланти.

Освен това, те са мултиоргазмиращи секс богини още от първата нощ със сродната си душа, с когото ги очаква вечна любов и щастливи старини, по примера на горната точка. Нищо че са се запознали снощи пияни в денс клуб, пълен с драг куийн-ове и синтетични наркотици, и все още не са си казали една нормална приказка на светло.

След стрелба, ескплозии и мелета, добрият винаги оцелява

618x464

Прибираш се у дома в краен квартал посред нощите и изведнъж те заобикалят 15 гамени с ножове и бухалки, които искат да ти вземат парите и да те пребият за кеф и слава. Това обаче не е никакъв проблем, тъй като ти владееш източни бойни изкуства и онези 500 грама водка, които изпи преди малко, не пречат на двигателната ти култура по никакъв начин. Освен това владееш левитация.

Пребиваш ги до един с 12 отмерени движения, след което за урок заливаш с туба бензин голфа им, който експлодира зад гърба ти, докато ти крачиш уверено към входа на блока в кожен балтон. Никой от съседите не чува нищо, а на другия ден опожарената кола е мистериозно изчезнала, както и собствениците й – нацепени батки с татуирани сълзички под долните клепачи…

Даже когато нищо няма смисъл, звъниш на някой в 3 през нощта и той идва с пица

Ти си дебела 35-годишна жена без самочувствие, без семейство и без желание за живот. Лежиш пияна на пода до дивана сред празни кофи от сладолед след разпада на поредната безсмислена любовна афера с 53-годишен смъртно болен вдовец-интелектуалец. Нощта е тъмна и зловеща. Въпреки че си се докарала до това дередже в живота, все пак имаш любим човек, който не е майка ти, и на когото можеш да звъннеш точно сега.

Той идва с вино, трюфели и пухкава котка. Гледате филм и спите, прегърнати като тийнейджъри, защото сте си най-добри приятели. Детето му е оставено на бавачка, тъй като човекът, освен че е свестен и тайно влюбен в теб от 30 години, е и богат. А жена му не е ревнива и дори е малко по-грозна от теб…

Хората ходят на работа само чат-пат, иначе в живота няма рутина и всичко е мега интересно

Основното нещо в живота ти не е да бачкаш в 95% от времето, в което не спиш. Не! Нито е да седиш в задръстване на Цариградско или да плащаш сметки с неясен произход на намръщена леличка зад гише.

Във филмите хората ходят само между другото в офис, където се влюбват страстно или вършат някакви изключително креативни, смислени и важни неща, които ги зареждат. Като сключване на сделки за милиони долари и организиране на благотворителни концерти, които спасяват хиляди бедстващи деца по света.

През останалото време те карат кабриолети край живописни плажни ивици, вечерят в шикозни италиански ресторантчета в компанията на непознати фламенко танцьори, смеят се и седят на слънце.

А когато им се случват гадни неща, това е само временно и пак е интересно. А… Да не забравяме е и че общуването помежду им е като през 90-те, когато нямаше смартфони. Тоест – разговорът тече пълноценно и никой не скролира като зомбиран в по-голямата част от времето, отредено му на тази Земя…

Изведнъж, когато ти писне, зарязваш всичко и заминаваш на майната си, нищо, че си беден

618x411

Може да не е ясно кога и какво точно работиш, но един ден просто ти омръзва от тоя живот и хващаш самолета за другия край на планетата с пари, паднали от небето. Там, между другото, се отдаваш на духовни практики, тантричен секс, мълчание и веган кухня с още десетки млади и сексапилни хора, търсещи чистата енергия и дълбокия смисъл.

Това преживяване, разбира се, мигновено ти оправя живота и като с магическа пръчка осмисля последните иначе безсмислени 20 години от него.

Написваш книга за приключенията си на Изток, където просто ей така прекарваш супер много време, без да ти пука от нищо. Като на село, един вид… После се завръщаш у дома и без да искаш забогатяваш от великото си литературно творчество, което се продава като топъл хляб сред юпита и предприемачи. Намираш си младо гадже – йога инструктор – и заживявате дълго и щастливо. Като на кино…


Повече информация Виж всички