Професиите, които най-често водят до развод

| от MamaMia, по Prevention.uk |


Причините за развод са почти толкова много и така комплексни като причините за брак. Има много неща, които ни водят към раздяла и едно от тях може да се окаже професията на партньора. Поне натам сочи статистиката, а тя рядко бърка.

Цифрите казват, че интересът към даден тип кариера понякога върви и със сериозен риск от развод. Ето кои са най-опасните по отношение на брачния мир професии.

1. Управител на казино

На първо място по разводи с най-висок процент 52.9% са управителите на казина, хората, наети от собствениците и компании, за да се грижат за клиентите им, осигурявайки им вълнуващи преживявания.
„Както и да го погледнем, хазартът е порок, а казината са своеобразна Мека на порока. Освен това в игралните зали консумацията на алкохол е много висока, а публиката е от заможни и елегантни граждани, пълно е с красиви момичета – нищо от това не ни насочва към съпружеска вярност.“

2. Барман/ки

Барманите работят при сходни условия като управителите на казина – нощем, при изобилие от алкохол и познанства от всякакъв харатер. Барманите разчитат на бакшишите, което ги задължава да са приятелски и даже флиртаджийски настроени към клиентите, а това си е готова рецепта за съпружеска катастрофа – казват бракоразводните адвокати.

„Барманите изслушват проблемите на другите и често им предлагат приятелско рамо, на което да поплачат – дообясняват рисковете и брачните консултанти. – А когато се оплакваш от съпруга/съпругата си, това е сигнал, че си отворен/отворена за афера.“

Повечето бармани не могат да затворяти да си тръгнат преди последният им клиент да си тръгне – така че те имат много малък контрол въърху собствената си програма. А ако си обвързан с подобен човек, е много трудно да прекарвате време заедно.

3. Всички, заети в хазартната индустрия

Не само управителите на казина са в риск от развод, а и всеки, който е зает в индустрията с хазарта – гейминг мениджъри, крупиета, отговарящи за машините, сервитьорки и пр. Дълги ненормирани часове работа, нощни смени, обилие от алкохол и общуване с комарджии – нищо от това не работи за семейната хармония.

4. Стюарди и стюардеси

Това е интересна професия за млади хора, но има висок коефициент на разводи – 50,5%.

„Те прекарват много време извън дома и даже извън страната си, общуват с множество хора, част от които потенциални кандидати за флирт, нощуват в големи хотели и нямат време за половинките си“.

Освен това всички, които си мислят, че стюардесите и стюардите нерядко поддържат изврънбрачни контакти с останалите членове на екипа, не са далеч от истината.“

5. Строители, оператори на канго, шофьори на тежка земекопна техника

Тежкостротилентата дейност някак не предполага високи нива на разбити бракове, но ето, че при операторите на различни видове строителна техника разводите са 50,1%.

Специалистите не са напълно наясно с причините за високия процент. Предполага се, че сезонният характер на работата оказва влияние. През зимата по-рядсо ке предприемат мащабни проекти и тези хора стоят все у дома, докато лятото са непрекъснато заети и отсъстват от къщи. Според непотвърдени подозрения, вибрациите от тежките машини увреждат половата потентност – това поне звучи като убедителна причина за развод.

6. Телефонисти

Вероятно съвсем скоро роботите ще поемат работата на хората, които пренасочват телефонните обаждания на клиенти към съответния оператор, но засега тази работа се върши от хора и изненада – 49,7% от браковете на тези хора завършват с развод.

Тук положението е още по-загадъчно, отколкото при операторите на канго. Тези хора работят в боксове със слушалки в ушите и нищо от заниманията им не предполага сближаване с другите, още по-малко предлага шзкушения и възможност за флирт. Вероятно е гадна работа, свързана със стрес.

7. Директният маркетинг

Случвало ли ви се е от душа и сърце да мразите онези, които се опитват да ви продадат нещо – обувки с ортопедични подметки, вълшебни прахосмукачки, рендета, сокоизтисквачки. Ще ви стане ли по-добре да разберете, че тези хора рядко се радват на щастлив брак. 47,5 е процентът на разводите при тях.

„Хората от директния маркетинг определено са изтеглили късата клечка – казват специалистите. – По цял ден ги навикват, държат се с тях презрително, невъзпитано и неучтиво, а за десерт и браковете им често се разпадат.

Вероятно напрежението от работата им се натрупва и се пренася в личния живот и допринася за разпада на семейството. Събирачите на дългове имат сходен проблем.“