Няколко ползи от свекървата

| от Доня Елзиния |


Свекървите са онзи особен вид роднини, за който жените обикновено трябва да внимават още при избора на партньор.

За да добиете по-добра представа за възможните последствия при досег до майката на любимия, гледайте сериала „Всички обичат Реймънд“ или филмът „Свекървище“.

И все пак ако изборът на мъж не е особено лесен – да е добър, богат, красив, нормален и т.н и т.н., то изборът на свекърва е още по-труден. Тъкмо намерите подходящия и се окаже, че свекървата живее на пет минути от дома му и не смята да отстъпи и на сантиметър по-далеч, преди да се увери как готвите, как се държите със сина й, дали чистите редовно, как ще възпитавате децата и дали майка ви не идва по-често от нея.

И хайде, нов рисърч, но този път добавяте към списъка с качества на мъжа и „свекърва в друг град“. Ако все пак се задоволите с мъжа, чиято майка ви е съседка (защото те добрите не са под път и над път), имайте предвид, че от нея, освен някои морални щети и докачливи забележки, ще има и някакви ползи.

Първо, за добрите отношения в семейството е добре да се разбирате със свекървата.

А и ако не зачитате жената, която е родила, възпитала и изучила мъжа, с който сте избрали да прекарате живота си, то това може би не е стабилна основа за бъдещите отношения. Помислете как бихте се чувствали вие, ако той не проявява уважение към вашата майка (иначе вероятно питае същите чувства, както вие към неговата).

Та да речем, че за бъдещите прилични отношения сте приели мъжа, майката и съседството с нея.

Отсега нататък се пригответе за внезапни появи в къщата ви, за притичване час по час с любимите гозби на синчето и за неизменни, безценни и неповторими съвети за… всичко.

Предимно от вас зависи до какъв минимум ще успеете с деликатност да ограничите присъствието й. Ако не става с деликатност, може да опитате с настойчивост, но отново со кротце.

Ако резултатът е незадоволителен обаче (тоест ако не разкарате свекървата окончателно), вместо да се отчайвате, се примирете и опитайте да я използвате за полезни дейности.

Така или иначе е дошла, нека погледа детето за малко, та вие да напазарувате любимите продукти на мъжа й. Разбира се, може да си пазарувате и лакове, важното е как го представяте пред нея.

Ползвайте услугите й и когато закъснявате от работа и трябва да вземе децата от детска, или когато ще излизате с мъжа си само двамата.

Ако тя се чувства прекалено комфортно във вашия дом, кажете й: „Чувствай се като у дома си, моля те“ и я оставете да измие, изпере и изглади, щом толкова иска да се меси в домакинството.

Така де, възползвайте се от ентусиазма й, вместо да се дразните.

А когато готви, също се радвайте – спестени са ви два часа пред печката, които ще ползвате за епилиране например.

Ако пък идва изненадващо на вратата, просто си създайте навик винаги да е заключено и ако тя има ключ, дръжте вашия в ключалката, за да не може да отключва.

И помнете, че от всяка ситуация има изход, и то без скандал.

Вложете въображение и се радвайте, че макар и малко изнервяща, вашата свекърва все пак не е като тази на горката Дебра Бароун, съпругата на Реймънд, от вече споменатия сериал.


Повече информация Виж всички