„Не подценявайте културата, това е гравитацията, която още ни държи“ – бе призивът на вечерта

| от |


Снощи се раздадоха наградите за ярки постижения в културата в Народния театър. Те се организират ежегодно на деня на София от Столична Община. Водещ на събитието бе Георги Любенов, а медиен партньор на събитието е БНТ. Наградите се раздават в десет категории и две специални – награда на журито и награда на София. Втората бе връчена от кмета на София – г-жа Йорданка Фандъкова на писателя Георги Господинов, който от сцената на народния театър призова зрители, политици и икономисти – „Не подценявайте културата, това е гравитацията, която още ни държи“.

В категория театър наградата бе спечелена от Захари Бахаров за представлението в Театър 199 – „Чамкория“ Захари поздрави от сцената почетните граждани на София, които бяха отличени малко по-рано през деня. Отличията бяха връчени от г-жа Йорданка Фандъкова и председателя на СОС – Елен Герджиков. В сградата на СО се събраха деятели като Владо Пенев, Васил Найденов, Филип Трифонов, Гергина Тончева, Пламен Карталов и Богдана Карадочева.

Спектакълът, с който официално приключиха наградите на София, бе посветен на българската музика и женските гласове. Нина Николина и магическите гласове изнесоха невероятно представление и изпяха „китка“ от най-популярните български народни песни. Накрая дамите излезнаха заедно с Калин Вельов и направиха модерен прочит на някои от най-популярните български песни.

Снимки: Димитър Христов


Повече информация Виж всички