Не, Нина Агдал не е дебела, но някои сме

| от MamaMia |


Преди няколко дни някакво списание пожелало да снима фотосесия с модела Нина Агдал, след което отказало, защото снимките от портфолиото й не отговаряли на реалността. Очевидно реалността е била прекалено „дебела“ хапка за списанието, което разстроило Агдал, която не се вписвала в типичните макенски мерки, и дори я накарало да се оттегли от модната индустрия за една година.

Сега, сигурно си представяте Нина Агдал като някой от онези плюс сайз модели, които действително имат някакви гънки под мишниците и кръгли бедра, но за сметка на това лицата им са толкова красиви, че никой нормален мъж няма да се сети да погледне какво става надолу.

А сега вижте как изглежда тя във фотосесия за Sports Illustrated.

Swimsuit 2017: Mexico Nina Agdal Tulum Mexico 12/01/2016 SWIM-164 TK2 Credit: Afanador, Ruven

Именно. Моделът, опълчил се на суровите стандарти на модния бизнес с хаштага #bodyshaming, всъщност има тяло, пръкнaто директно от мокрия сън на някой възбуден юноша.

Не знаем какво в това тяло не се е харесало на редакторите от списанието, но знаем как тази история действа на обикновената жена, която след обилна вечеря се чуди дали е нормално да изглежда като бременна в седмия месец и хълца жално щом се качи на кантара (сутрин, без дрехи, след тоалетна, без да е пила вода). Действа зле.

Въпреки цялата борба около това стандартите за красота да не са толкова нереалистични и да не подтикват младите момичета само да миришат шоколада и да повръщат в тоалетната след всяка филийка с лютеница, хората май масово не знаят как всъщност изглежда женското тяло.

От една страна са тези като Нина Агдал, които се борят срещу #bodyshaming-а с плоските си кореми и дългите си бедра, от друга – разни шантафелници, които се снимат по разстлани кореми със стрии на макро, и пускат фотосесии как перат на двора по грамадни жарсени гащи в Instagram.

Истината обаче, както може и да се досещате, е по средата. Жените, с които работите и на които правите път в снежната пътека, много често нямат телата на ангелите на Victoria`s Secret, но не са и затлъстели жаби с мечешка козина по тялото.

Истинските жени може да са толкова слаби, че да не могат да спят настрани, защото хълбоците им убиват. Може да са с добро телосложение, но да имат отпуснат корем, който се стеле на един, два или три пласта. Може да имат плосък корем, но широк гръб, масивни рамене и малък задник. Гърдите им може да изглеждат големи, но без сутиен да са увиснали. Може да имат отвратителното тяло на Нина, но да се подвизават с дебели глезени или мощни прасци. Или пък да имат фин глезен и деликатен прасец, но вторият пръст на крака да им е три пъти по-дълъг от палеца. Може да имат голям задник, но стегнат. Или малък, но отпуснат. Нали разбирате колко сложно е всъщност? И това е самата реалност.

Наясно сме, че мъжете безмилостно сканират женското тяло, дори когато жената е облечена в шуба и увита в шал с размерите на осемместна палатка, но някои неща все пак остават скрити.

По женските тела се крият всякакви ужасии: бенка на лакътя, белег на коляното, двойна брадичка, останал косъм от вътрешата част на бедрото, изпъкнало ребро, такива неща.

Има всякакви конфигурации и най-важната от тях е че обикновено, ако сте мъж и изпитвате желание или потребност да видите тази жела гола, мерките й не са от особено значение. Освен ако не сте актуален градски ерген.


Повече информация Виж всички