Актуалният градски ерген е принцеса

| от Габриела Иванова |


Той работи нещо в Бизнес парка, ходи с ризка на каре и мокасини, гледа сериали, знае кой е Костов (даже вече е бил роден по негово време) и обича да пие крафт бири от 330 милилитра с приятели в централни столични барове, пълни с чужденци, уеб дивелъпъри и произволни собственици на устройства с картинка на нахапана ябълка отпред.

Има симпатично бирено коремче, никаква мускулна маса, защото не спортува (понеже това е за по-малко заети хора и нискокултурни батки). Възможно е да носи очила с кръгли стъкла и дебели рамки. Ако нещо у дома се счупи, вика майстор, защото е тесен специалист и не му е работа да ремонтира, не е учил за това.

Страх го е от улични кучета и скакалци. Не понася феминистки. Понякога го боли коремчето, защото има колит, краченцето, защото веднъж отиде да рита и разтегна нещо там и дупенцето, защото май има киста на опашката. Като цяло страда доста от болежки и това също е една от основните причини да не спортува. Не иска да се сецне нещо. И без това нещо го стяга и кръста. Интелектуален тип като цяло.

Определя се като либертарианец, заради което не подаде данъчна декларация за изкараните 205 лева миналата година по странични проекти. Лятото не влиза на по-дълбоко от коленце в морето, че е опасно и не схваща тия селяни на Йордановден на какви се правят. Наясно е с финансовите пазари. БиткойнТа даже няма да го коментираме.

Разбира от история и от политика, има мнение по актуалните въпроси в държавата. Самоопределя се като доста интелигентен, майка му също го определя като такъв. Обича да спори по всякакви теми с адски много думи. Бъбрив е. Прекъсва. Не можеш да спечелиш спор с него.

На моменти, по време на подобни обсъждания, гласът му става леко писклив, специфично фалцетен, но това не бива да ни смущава, защото по всичко личи, че явно му е 20 см. И е на кон. Поне ако съдим по непукизма му спрямо вниманието на жените. Явно все пак е хетеро, но няма намерение да се напряга излишно и да прави евала на никого за единия секс. Това е надценена работа, не си струва усилията. Която го заслужава, сама ще си дойде.

А и малко жени го заслужават, всъщност. Ако някоя, логично впечатлена от богатата му обща култура и обилните му монолози, го харесва – да заповяда. Няма да я върне, стига да е слаба, под 25 годишна, средно висока и стегната, и да не е тъпа. Но и да не говори много, все пак, защото едва ли ще каже нещо по-смислено от него. Не обича жени, дето много приказват.

Той е човек с критерии. Знае какво иска и как да го постигне. Затова и не си хаби заплатата да ги черпи. Може да вземе някой път на някоя една бира, ако вижда, че нещата са в кърпа вързани. Пък тя ще му вземе на него следващия път или ще плати таксито и готово. Прави изключения единствено за домашните вечери, защото е изтъкнат шеф, но за това – малко по-долу.

Иначе от две седмици насам една не спира да му пише, но е с твърде голям задник за него и засега я държи на „seen“. Да се хване да спортува малко, какво очаква? Той трябва да е с поддържана мацка. Така, де – да се постараят малко. Големи принцеси станаха. Каква им е толкова работата, освен да ходят по козметички?

Той е човек със стил. Не седи по пейки и градинки като някои от съучениците си, защото има сериозна професия, взима хиляда и четиристотин лева заплата (!!!) и му е под достойнството да се излага с компромисни забавления за нереализирани хора.

За сметка на това готви. Не някакви селски манджи като сарми, разбира се. Мрази подобни бъркочи. Фен е на Джейми Оливър и би поканил жена у дома, само за да я потисне и комплексира с уменията си в кухнята и изключителния си талант в плейтването и поднасянето на задушен бейби спанак със заешко и маракуя.

Така е разбивал сърцата на поне 3 иначе негрозни мадами досега – вика ги на вечеря вкъщи, те, милите, се епилират, дантелено бельо си купуват, парфюм, червило… Той ги посреща, говори им 3 часа за сериали и против феминизма, ядат от гениалната му вечеря, която дори майка му призна за най-доброто нещо, което е вкусвала, и им вика таксита. В смисъл – звъни на таксито, иначе те си го плащат. Не му се усложнява. В делнични дни е уморен след работа, а уикенда е при техните. Няма как. Става рано, а и не му се сменят чаршафи.

Актуалният градски ерген, възрастово ситуиран някъде между средата на двайсетте и късните тридесет, е човек, който не е склонен на компромиси. Просто защото е много як. Никога не е живял с жена, за него това е равно на самоубийство. Не разбира баща си, който чат-пат с вълнение и гордост разказва колко трудно е свалил майка му едно време. Радва се, защото иначе нямаше да се появи той, но не схваща как може чак толкова усилия да се вложат в нещо подобно.

Сам му е добре. Там – на дивана вкъщи – неговият голям черен кон. Пред екрана, втренчен в новата продукция на HBO. С джинджър бира от 330 милилитра в ръка, закрепена върху снежнобялото му коремче. Оставяйки съобщенията на поне една жена на вечер видени, но не срещнали ответ. Отказал да бъде принцът, за когото тя навярно мечтае от малка… Но някак си все пак носещ осанката на истинска кралска особа. Безспорно.

Актуалния градски ерген е принцеса.