Най-възрастната жена в света?

| от MamaMia |


Боливийката Хулия Флорес Колке, която е почти на 118 години може да е най-възрастната жена в света, но освен личната си карта, няма други документи, с които да го докаже, съобщи Асошиейтед прес.

Хулия живее в град Сакаба. Тя е свидетел как за 50 години той се е разраснал и от 3000 жителите му са вече повече от 175 000.

Според личната си карта Хулия Флорес Колке е родена на 26 октомври 1900 г. Тя би трябвало да е най-възрастната жена не само в Боливия, но и в света. От Книгата на рекордите на Гинес обаче не са получавали документи за нея. Тя сякаш не се интересува рекордът й да бъде признат, а и не е чувала за Гинес.

Японката Наби Таджима, която се смяташе за най-възрастната жена в света, почина тази година на 117 г. В Боливия не е имало свидетелства за раждане до 40-те години на миналия век. Ражданията са регистрирани с кръщелни свидетелства. Личната карта на Флорес Колке обаче е официален документ.

Хулия Флорес Колке живее с кучетата, котките и петела си в една къща с 65-годишната си племенница. Тя обича да пее и да яде сладки неща. Хулия не се е омъжвала, няма деца и е работила като продавачка на плодове и зеленчуци.


Повече информация Виж всички