Големият проблем в социалните мрежи – „студено ми е“

| от |


Всяка година по същото време, можеш да прочетeш едни и същи постове в социалните мрежи. Дойде ли зимата – на всички им става изведнъж студено, много им е снегът или пък няма достатъчно, за да карат ски или сноуборд. Стане ли лято на всички им е адски горещо, започват да се потят и да миришат – социалните оплаквачи, разбира сe, не пропускат този факт и бълват статуси, с които разгромяват метеоролозите, миришещите и горещините.

Няма угодия – казваше баба ми. Ето ви лято, което не е лято, не е горещо, вали непрестанен дъжд и духа вятър. Никой не мирише, не сме си прибрали все още зимните палта, а и не виждам смисъл да го правим, не сме си носили новите сандалки, които си купихме от Мола и такива ми ти работи.

Успяха да му намерят кусур и на това време, студено им било. Еми и на мен ми е студено, но не пускам през пет минути постове, в които „храня” глобалното затопляне и Емо Чолаков. Винаги се намира някой да е виновен на хората: ту Бойко Борисов, защото стои до магнолия, ту Захари Бахаров, защото всички търкат билетчета, но само хора от села и паланки печелят, ту Никол Станкулова, защото видиш ли, не е казала, че утре няма да вали.

Всъщност, ако тези серийни оплаквачи се замислят са си виновни сами. Времето не е като едно време, въпреки че рекламните кампании твърдят, че нещата са по старому. Имаме премиер, който ние сме си го избрали и обича цветята. Като толкова не го харесваме, не мога да разбера защо го преизбираме. Или защо не си вдигнем мързеливите задници в деня на изборите, за да упражним правото си на вот, за да може след това да не хейтим цели четири години?

Захари Бахаров не произвежда талончетата и въобще кой те кара да търкаш като луд, като същевременно се оплакваш, че нямаш пари да си платиш тока? Никол Станкулова и всички останали момичета, които четат времето не са виновни, че вали дъжд – нали знаете?! Тези хора са лицата на това, което не харесваш – а някои от тях си ги избрал самия ти.

 


Повече информация Виж всички