Как да се спасим от космите на домашния ни любимец

| от Mama Mia |


Ако се намирате в онзи неприятен период, в който домашният ви любимец си сменя козината, ето няколко варианта да изчистите дрехите и мебелите вкъщи. Разбира се първо почистете старателно с прахосмукачка. Не забравяйте, че има труднодостъпни места, но не и за космите на вашето куче или котка.

Направете си ръкавица от тиксо – ако не притежавате специален уред за премахване на косми от дрехи или мебели, можете да си направите такъв. Използвайте дълга лента тиксо, която да увиете около дланта си и по този начин да премахнете космите на домашния си любимец от тапицерията на мебелите вкъщи и черните дрехи в гардероба. Ако имате възможност е по-добре да го направите с хартиено тиксо, защото е доста по-ефикасно от нормалното.

Използвайте влажна кърпа или четка – това е един много ефикасен начин да премахнете космите, но само ако доашният ви любимец е дългокосмест. Навлажнете кърпа или четка с твърд косъм и минете повърхността, върху която се е натрупала козината на кучето или котката ви.

Гумата е прекрасен метод да премахнете космите на домашния любимец. Може да не ви се вярва, но това е най-доброто решение за справяне с подобни проблеми. Тук не става дума за ученическа гума, а за домакински ръкавици. Прекарайте сухата гумена ръкавица по повърхността, която искате да почистите и „о, чудо“ – космите ги няма. След като сте събрали на едно място малките неприятели ги премахнете с прахосмукачка.

Лакът за коса може да свърши перфектна работа. Този начин за премахване на косми е успешен единствено, ако вашият любимец е дългокосмест. Напръскайте желаната повърхност, изчакайте да изсъхне и с помощта на четка премахнете космите. Благодарение на лака за коса падналата козина става твърда и се събира много по-лесно от преди.

Разбира се придържайте се и към стандартните техники за намаляване на косопада – къпете по-често домашния си любимец. Отделете по пет минути на ден, за да го срешете, докато сте на разходка и не забравяйте да му давате хранителни добавки, за да може този неприятен за вас период да премине по-бързо.