Защо Доли Партън няма собствени деца

| от MamaMia |


Мега-звездата на кънтри музиката Доли Партън е известна не само със своите романтични песни, събрани в огромна дискография, но и с дълголетната си сценична кариера. На 73-годишна възраст, тя се радва на почти култов статус в САЩ, като интересът към личността й не спада. В края на миналата година Netflix продуцира телевизионни серии по текстовете на нейните песни. Heartstrings има осем епизода, всеки от които разказва история, свързана с герои от творчеството й:

Доли Партън произхожда от огромно и сплотено семейство с 12 деца – тя има шест братя и пет сестри. Всеки би очаквал съответно тя самата да има свое многобройно поколение, но всъщност истината е, че фолк звездата и нейният съпруг Карл Томас Дийн, с когото са заедно от 1966 година, нямат наследници.

Тя не пази в тайна причините за това. В интервю за списание Billboard през 2014-а тя обяснява, че още в началото, когато започва да излиза със съпруга си, а и след това, когато се женят, и двамата приемат, че ще имат деца. „Не сме се предпазвали“, казва тя. Двойката дори гадае какви биха били децата: високи като Дийн или „трътлести“ (по нейните собствени думи) като Партън? Те дори измислят някои имена като Карла, ако е момиче… Но по това време това не се случва.

След като достига голяма популярност през 70-те и 80-те години, Партън постоянно е на турнета или на снимки на филми. През това време Дийн, който иначе неизменно я подкрепя, предпочита комфорта натехния дом в Тенеси, докато тя е на концерти.А децата… не се правят по телефона.

Доли Партън

Партън във фотосесия за албума Heartbreaker през 1978 година / Getty Images

Според списание People Доли Партън има сериозни гинекологични проблеми в продължение на години, но залисана в своята кариера, дълго време не им обръща внимание. Докато през 1982 не й се налага да постъпи в болница в Ню Йорк след шоу в Индианаполис. Тя отлага цялото турне. Две години по-късно претърпява и частична хистеректомия заради ендометриоза.

След операцията Партън не може повече да зачене, което допринася за нейната нарастваща депресия. „Беше наистина тежко“, тя си спомня в интервю за списание Closer, но обяснява, че това й е било за урок.

„Понякога Господ просто трябва да те смачка. Той почти казва: „Седни си на хубавия малък зад..ик, защото трябва да се справиш с някои неща!“

И именно това тя и прави в продължение на две години, преди да се завърне, по-силна отвсякога.

Днес тя и Дийн не съжаляват, че не са успели да имат деца. Както с всичко останало в живота, вярата помага на Партън да намери верния път.

„Днес казвам, че Господ не е предвидил за мен да имам деца, за да могат всички деца да бъдат мои“, заявява пред Billboard.

„Сега, когато Карл и аз сме възрастни, често се питаме дали не е по-добре, че нямаме деца. Сега няма за кого да се тревожим”.

Доли Партън

Партън е известна със своята благотворителност и огромните средства, които дава за различни детски каузи. Двамата с Дийн също така прекарват много време с големия брой племенници и племенници. В този смисъл двойката има много деца – макар и не точно в традиционния смисъл на думата.


Повече информация Виж всички