Ще спра да кърмя, когато синът ми е готов

| от MamaMia |


Риона О’Конър е майка на две деца и привърженик на идеята, че човек трябва да харесва тялото си.

Снимка, публикувана наскоро във фейсбук страницата й The Unnatural Woman предизвика вълна от недоволство.

Нанея тя кърми 4-годишния си син.

„Днес той навършва 4. Толкова го обичам и съм горда от всичко, което е. Горда съм от това каква станах заради него. Никога не съм си предполагала, когато акушерката за първи път го сложи върху гърдите ми, че ще прави това и четири години по-късно. Бях невинна и наивна, и напълно подготвена да не се получи. Най-голямата изненада беше, че стана и ми дава чувство на гордост и удовлетворение, каквито смятах за невъзможни. Ако ме познавате, знаете, че самооценката ми понякога може да е много ниска. В тези моменти съм си помисляла, че не мога да правя много неща, но мога да правя това. Така че благодаря на тялото си, но най-вече благодаря на своето бебе, че дойде в живота ми. Имам голям късмет да те имам“, пише към снимката.

Това предизвиква вълна от негативни реакции. Според потребителка с името Лара GC, кърменето е нещо естествено и красиво, но майките не трябва да го удължават до момента, в който детето вече е достатъчно голямо, че да яде пържола.

„Детето има нужда да порасне и да скъса пъпната връв. Не могат да са бебета вечно“, пише тя.

„Идва момент в живота на детето, в който дори шишенцето и биберонът трябва да бъдат отнети. Аз подкрепям напълно кърменето, но трябва да има някаква точка, в която да спре. Ако искате да приема кърма всеки ден, изстисквайте я и му я давайте в чаша. Вероятно ще ми скочат за това [мнение], но е твърде голям, за да е на гърдите ви. Чувствам се зле за това дете, защото ще има сериозни проблеми, когато расте. И нереалистични очаквания към жените. Не е ничия работа какво правите. Ако бяхте моя приятелка в истинския живот, щях да ви споделя мнението си и да ви подкрепя във всичко. По никакъв начин не казвам, че сте лоша майка, но това биха били притесненията ми“, пише Рейчъл Мари Гарднър.

Според Рейчъл Лоус няма причина детето да продължава да суче, когато скоро ще започне училище (във Великобритания децата тръгват на училище на 5 години). Джун О’Нийл Макговърн посочва, че когато пораснат зъбите, кърменето трябва да спре, а на 4 години детето е твърде голямо, за да продължи да суче.

Според Риона О’Конър обаче това не е така и тя смята да продължи да кърми сина си, докато той сам не поиска да спре да суче. Понякога, когато я попитат докога ще кърми, отговаря с шеги като тази, че се надява да спре, докато синът й влезе в колеж.

Тя има и малък син, който е на няколко месеца.

Според Риона преди 100 години е било напълно естествено да кърмиш, докато детето само не пожелае да спре да суче. Тя подчертава, че това да продължи толкова дълго, не е нещо, което сама е избрала.

Според вас до каква възраст трябва да се кърми детето?


Повече информация Виж всички