Майка хвана непознат да използва снимка на децата й във Facebook

| от MamaMia, kcrg.com |


Когато влиза в профила си във Facebook Беки Смит от Северна Каролина забелязва в графата предложения за „хора, които може би познавате“ нещо странно. На профила на някакъв абсолютно непознат човек тя вижда снимка, на която са нейните три деца.

За американския канал KCRG-TV тя коментира: „Останах с отворена уста и се запитах дали наистина виждам това. Направих скриншотове, за да се убедя, че някакъв непознат използва снимки на моите деца“.

https://www.kcrg.com/

Снимка:kcrg.com

Тя веднага се е запитала защо на някой ще му е нужно да прави това.„Определено смятам, че е зловещо, защото не мога да си представя защо някой би използвал чужда семейна снимка“, казва тя.

Майката докладва снимката на Facebook и споделя случката с приятелите си.

От социалната медия получава два отговора. Единият е, че те не са забелязали нищо нередно, че са разследвали случая и са установили, че човекът не се опитва да се преструва на Беки Смит.

Майката решава да напише лично съобщение на човека, използвал нейната снимка, за да му каже да я махне. „Изпратих му лично съобщение го питах защо използва моя снимка на профила си“.

Не следва отговор и Смит решава да потърси помощта на медиите, за да разреши казуса. От телевизионния канал WGHP се свързват с Facebook, за да разпитат как се допуска използването на чужди профилни снимки. Единственото, което социалната мрежа дава като отговор е, че разследват проблема и са предприели нужните действия.

„Искам единствено снимката да бъде свалена, Facebook да я махне и просто да са по-внимателни в такива случаи“, казва Смит и коментира, че често споделя снимки на своите деца онлайн с цел да се свърже с приятели, които са далече. „Обичам да гледам как раснат техните деца и знам, че и на тях им харесва да виждат колко са пораснали моите“.

По-късно мъжът маха снимката, а Facebook потвърждава пред WGHP, че изображението е изтрито. Но Смит иска всички да чуят за нейната история.
Данните, които са публично известни от профила, използвал снимката е, че се представя за мъж, който живее на 300 мили от града на Смит в малък град във Вирджиния.


Повече информация Виж всички