Искрено и лично за стягане на гърдите след кърмене

| от MamaMia |


След кърмене някои жени може да имат нужда от помощ за стягане на гърдите си. Това са едни от най-честите въпроси, които се задават в групите и онлайн общностите на тема майчинство или красота. За съжаление, твърде често те се задават анонимно, сякаш има нещо срамно в този толкова често срещан проблем.

Важно е да се отбележи, че естествените промени в гърдите след кърмене са нормални и неизбежни. Въпреки това, следвайки някои практики и упражнения, можете да подобрите тонуса и външния вид на гърдите си.

Ето няколко съвета, които може да ви помогнат за стягане на гърдите:

Поддържайте здравословно тегло

Уверете се, че сте на здравословно тегло за вашата възраст и височина, тъй като колебанията в теглото могат да оказват влияние върху вида на вашите гърди.

Прилагайте упражнения за стягане на гърдите

Има няколко типа упражнения, които могат да помогнат да стегнете гърдите си. Включете упражнения за гърди с дъмбели. Движенията наподобяват затягане на цип или разперване на криле. Опитайте предложенията с гири, заложени във философията на пилатес.

Масаж на гърдите

Редовният масаж на гърдите може да помогне за стимулирането на кръвообращението и тонуса на кожата. Масажирайте гърдите си с леки и кръгови движения няколко минути всеки ден, използвайки масажен крем или олио.

Вижте още: „Бях навсякъде по кориците на списанията. Бях и в интернет. И имах най-грозните гърди на света“

Правилна подкрепа

Носете правилно подбран сутиен, който осигурява подходяща подкрепа на гърдите. Избягвайте носенето на прекалено стегнати или тесни сутиени, които могат да ограничат кръвообращението.

Хидратация и хранене

Поддържайте добра хидратация и консумирайте здравословна и балансирана диета, богата на хранителни вещества, включително протеини, витамини и минерали. Това може да помогне за поддържане на еластичността и здравето на кожата.

Избягване на никотин и алкохол

Никотинът и алкохолът могат да намалят естествената еластичност на кожата и да оказват отрицателно въздействие върху здравето на гърдите. Опитайте се да избегнете или ограничете консумацията им.

Въпреки че тези съвети могат да помогнат да стегнете гърдите си след кърмене, е важно да имате реалистични очаквания. Резултатите може да варират в зависимост от индивидуалните особености и физиология. Ако имате сериозни притеснения или не сте уверени в начина си на действие, винаги е добре да се консултирате с лекар или специалист в областта на гинекологията или пластичната хирургия.

Вижте още: 

Новата вайръл истерия: мазане на гърдите с паста за зъби


Повече информация Виж всички