Гинеколог говори открито за четирите неудобни преживявания при раждане

| от MamaMia |


В социалните мрежи вече можеш да получиш всичко… дори и съвет от гинеколог. 

Лекарката, която се представя като @alirodmd взриви TikTok, като говори откровено за някои от нелицеприятните, но напълно нормални неща, които бъдещите майки трябва да знаят за раждането, включително що се отнася до правилата за интимно бръснене например и проблема с изпускането по време на раждане. 

„Ето четири неща, които искам да знаете, ако скоро ще раждате“, заявява лекарката с 1,6 милиона последователи в социалната мрежа. Али често споделя препоръки и част от знанията си с бъдещи майки, но този път се спира на темите, които будят най-много излишно неудобство. 

Тя вярва, че не е нужно майките да се бръснат, преди да дойдат да родят бебето си. Може да се направи на място. Нея самата като лекар не я притеснява това. 

Второ, повечето жени се изпускат по време на родилните напъни.

Мускулите, които жената използва, за да избута бебето си, са същите, които тялото ползва при напъни при запек. Главата на бебето също така оказва натиск върху ректума. Всичко това е напълно нормално и няма място за срам и притеснение. Заради това е добре да се прави клизма преди раждане, но и това невинаги е достатъчно.

Третият ѝ съвет е да не се изненадвате, когато започнете да кървите, независимо от начина, по който сте родили бебето си.

Всяка жена кърви след раждане, независимо дали е вагинално раждане или цезарово сечение. 

Кървенето е нормално. Ако кървите твърде много, това е кръвоизлив. Ако губите литър, това е тревожно. Но лекарите са там, за да преценят дали има нещо, което буди притеснение и изисква допълнителна намеса. 

„И не на последно място, „ще се тресете като луди, особено веднага след раждането“, твърди тя.

Треперенето, което никак не прилича на това, което сме свикнали да виждаме по филмите – усмихнати, успокоени и отпуснати жени с леко запотено чело и все така запазен грим – се дължи на адреналина по време на раждането.

Феновете на акушер-гинеколога оцениха честността ѝ, като видеото ѝ за часове си спечели повече от 1,5 милиона харесвания и 10,7 милиона гледания.

В коментарите нейни последователи споделят своите преживявания, като една майка пише: „ТРЕПЕРЕНЕТО… Съпругът ми не ме остави след раждането, дори за да види бебето, преди това беше толкова изплашен от силното ми треперене. Никой не ни подготви за това.“ Друга разказва как се е чувствала ужасно, че изпуска газове по време на цялото раждане. Трета – за неподготвеността си и неприятната си изненада, че кървене ще има дори след секцио. Откровеността на лекарката провокира вълна от искрено споделени родилни преживявания и от нейните последователки. И все пак оставаме с едно наум по отношение на това дали да взимаме здравните си съвети точно от видеа в социалните медии. 

Вижте още:

Какво точно се случва в тялото по време на секцио

 


Повече информация Виж всички