Бременна в 9-ия месец със световен рекорд по бягане?

| от MamaMia |


Да изтичаш една миля (1.6 км) за 5:25 минути си е чудесно постижение за всеки бегач. Но да пробягаш същото разстояние, когато си бременна в деветия месец? Това прилича на световен рекорд… Да или не?

@mikemylerSomeone find whether this is a world record ##pregnant ##zoomies ##track ##mile ##champion♬ original sound – Mike Myler

Именно този въпрос задава и Майк Майлър – съпруг на 28-годишната Макенa Майлър, който публикува видео с нейното бягане в TikTok.

Макена тича редовно през цялата си бременност – понякога по шест пъти седмично, като съобразява темпото с развитието на плода. Двама доктори дават разрешението си да бяга интензивно, стига да успява да си набави достатъчно калории.

Преди да забременее, тя без проблеми може да изтича една миля за 7 минути, но не е сигурна, че може да продължи така с порастването на корема. Вдъхновение да бяга в деветия месец й дава бас за 100 долара с нейния съпруг. Той й обещава да й даде парите, ако изтича миля за под 8 минути, когато е в деветия месец. Тя очевидно го прави – и наистина, дали това не е световен рекорд все пак?