4 типажа, които срещаш на курс за бъдещи родители

| от Лора Иванова |


Курсовете за бъдещи родители стават все по-популярни. Има защо – те дават възможност за подготовка извън съветите на Фейсбук-разбирачите и лелите до девето коляно.

Тези курсове могат да ти спестят мъдростиот типа на: „Ако очакваш момче, не се подстригвай, за да не му скъсиш мъжкото достойнство“, „Не си връзвай косата, докато раждаш, за да не ти е „завързано“ раждането“, „Мажи го със свинска мас, след като се роди и го посолявай, за да не му мирише потта“.

На всеки курс за бъдещи родители обаче могат да се срещнат няколко образа, които задължително правят изживяването незабравимо. Ето някои от тях:

1. Бъдещата био-еко майка

Тези дами са прочели всички форуми за майчинство, много добре знаят какво е дула и каква е ролята й при раждането. Задължително имат въпроси към водещата на курса, които включват раждането у дома и раждането под вода. Имат и съвети към другите посетители на курса, например бебето да не пие вода, защото кърмата е достатъчна. Тези майки се кълнат в дългото кърмене, настояват за естествено раждане на всяка цена и пропагандират, че епидуралната упойка е опасна, независимо какво говорят специалистите.

„По време на раждането си изгубих бельото“ и други истории

2. Таткото с въпроси

На курсовете за родители задължително има една двойка, в която майката е по-пасивната страна. Тя, разбира се, има задължението да износи бебето, но бащата е този, който е по-ангажиран с раждането, защото е прочел всичко по темата. Той си е подготвил въпроси към лекторката, които включват коя е правилната позиция на тялото на жената по време на кърмене, както и кой е най-добрият начин тя да подготви гърдите си за кърмене. Бащата се интересува в най-големи подробности и от въпроси, свързани с протичането на секциото по спешност, и е лично заинтересуван какво е нормалното разстояние между контракциите, защото в никакъв случай не иска да бъде изненадан в случай на приближаващо раждане. За него са много важни и всички подробности за видовете течения, както и какво значение може да има това за бебето.

„Мъжът ми каза да не раждам на 1 декември“ и още комични истории за раждането

3. Майката с теоретична подготовка

Тя е теоретично подготвена, прочела е различни позиции по темата с раждането, кърменето и иска да провери всяка от тях на курса. Въпросите включват това дали не е по-добре пъпната връв да остане непокътната след раждането, дали кърмата ще потече на секундата, когато току-що изваденото от корема на майка си бебе бъде поставено на гърдите й и може ли бебето да не бъде почиствано, а директно оставено при майката. За щастие този тип майка не вярва в правотата на всяко от твърденията, а наистина ги проверява, доверявайки се на специалистите.

4. Завлеченият насила татко

Той не иска да бъде там, но е завлечен насила. Затова през цялото време си пише във вайбър с „братлетата“ за мача, който са планирали да гледат с няколко литра бира довечера. Включва се с шеги, когато чуе нещо за кърменето и порастването на гърдите. Винаги е готов да се засмее в нелеп момент, но така или иначе той не иска да бъде там и това няма особено значение за него.

Ако жената до него се смути от поведението му,той е готов да я пощипне закачливо. Все пак тя ще ражда, а не той, какъв е смисълът да го занимава?


Повече информация Виж всички